Investițiile imobiliare ar putea oferi câștiguri semnificative, însă nu sunt lipsite de riscuri.
Emmanuil Grinshpun este, printre altele, un investitor imobiliar de succes. În acest articol, Grinshpun ne va prezenta noțiunile de bază ale investițiilor imobiliare.
Acesta va explica beneficiile investiției în imobiliare și va sublinia diferitele modalități de a investi în imobiliare. De asemenea, va descrie și cum să îți estimezi investiția imobiliară.
Emmanuil Grinshpun le-a comunicat cercetătorilor că, în prezent, mai toți oamenii iau în considerare cumpărarea unei locuințe doar în momentul în care evaluează oportunitățile de investiții imobiliare. Totuși, multe alte modalități de a investi în imobiliare pot aduce câștiguri semnificative. ,,E posibil să începi să investești în imobiliare cu doar câteva mii de dolari”, a mai spus Grinshpun.
De ce să investești în imobiliare?
Din cauza neînțelegerii, majoritatea oamenilor nu investesc în imobiliare. Însă, atunci când este analizată în detaliu, investiția imobiliară nu este chiar atât de complicată pe cât pare.
Investiția în imobiliare se poate realiza în diferite moduri, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Prin urmare, de ce ar trebui să investești în imobiliare? Sunt mai multe motive. Printre cele mai importante se numără:
Imobiliarele oferă o sursă stabilă de venit
Asemenea acțiunilor și obligațiunilor, imobiliarele oferă, de asemenea, un flux de numerar stabil, lucru care le face să fie o investiție bună. Acțiunile și obligațiunile pot avea fluctuații mari de valoare, dar fluxul de numerar al imobiliarelor este relativ stabil.
În opinia lui Emmanuil Grinshpun, ,,Această stabilitate se datorează faptului că prețurile de închiriere cresc cu o rată apropiată de cea a inflației. Drept urmare, puterea de cumpărare a venitului tău din chirii nu va scădea”.
Mai mult decât atât, fluxul de numerar al proprietății imobiliare poate fi utilizat pentru a acoperi mai multe cheltuieli. Acestea pot include plățile ipotecare, impozitele pe proprietate, dar și reparațiile și întreținerea.
Acest lucru face ca imobiliarele să fie mai sigure decât majoritatea investițiilor. Această stabilitate face și ca imobiliarele să fie o investiție tentantă pentru persoanele cu aversiune la risc. Ori pentru cei ce doresc să genereze un flux de venit constant.
Imobiliarele sunt însoțite de avantaje fiscale atractive
Printre motivele de a lua în considerare investițiile imobiliare se numără și avantajele fiscale oferite de acestea. De exemplu, în Statele Unite, investitorii imobiliari beneficiază de numeroase scutiri de taxe.
Acestea includ posibilitatea de a deduce dobânda ipotecară și amortizarea proprietăților de închiriat. Aceste scutiri de taxe pot avea un impact puternic asupra rezultatelor financiare ale unui investitor.
Emmanuil Grinshpun explică: ,,Beneficiile fiscale ale investițiilor imobiliare pot fi semnificative. Câteodată, acestea pot face diferența dintre o investiție profitabilă și una perdantă.” Din aceste motive, sectorul imobiliar ar trebui luat în considerare de cei ce sunt în căutarea unei investiții cu avantaje fiscale atractive.
Investițiile imobiliare oferă diversificare
Mai mult, investiția în imobiliare oferă diversificare, deci îți poți repartiza riscul pe mai multe active diferite.
Acest aspect este esențial, deoarece reduce probabilitatea de a suferi pierderi în cazul în care o clasă de active își pierde din valoare. Emmanuil Grinshpun spune: ,,Dacă îți diversifici portofoliul de investiții, te poți proteja de volatilitatea pieței bursiere. În consecință, ești protejat și de volatilitatea pieței imobiliare”.
Investițiile imobiliare oferă un efect de levier
Investițiile imobiliare îți permit, de asemenea, să controlezi un activ substanțial cu un capital relativ mic. Un credit ipotecar ar putea fi folosit pentru a finanța restul cumpărării unei proprietăți cu un avans mic.
Această situație îți permite să controlezi o proprietate ce valorează mult mai mult decât suma de bani investită. Însă, înainte de a începe, este indicat să înțelegi noțiunile de bază ale investițiilor imobiliare.
Procedând astfel, îți permite să stabilești dacă acest tip de investiție este potrivit pentru tine. Vestea bună este că nu trebuie să fii un investitor experimentat pentru a începe. Cum spune și Emmanuil Grinshpun, ,,oricine poate fi un investitor imobiliar”.
Moduri de a investi în imobiliare, în opinia lui Emmanuil Grinshpun
Una dintre cele mai amăgitoare presupuneri referitoare la imobiliare este că ele reprezintă o investiție doar pentru cei bogați. Există numeroase modalități de a investi în imobiliare și o metodă potrivită fiecărui investitor.
Emmanuil Grinshpun: ,,Imaginația noastră doar ne limitează. Probabil că cineva a făcut-o deja dacă ne gândim la un mod de a face bani din imobiliare.”
Iată câteva dintre cele mai cunoscute strategii pentru a investi în imobiliare:
Cumpărare și vânzare
Acesta este cel mai frecvent mod de a investi în imobiliare. Atunci când cumperi o proprietate, o păstrezi o vreme și apoi o vinzi.
Astfel, te implici în metoda de cumpărare și vânzare a investițiilor imobiliare. Această metodă poate fi profitabilă, însă este important de reținut că sincronizarea este totul. Trebuie să cumperi ieftin și să vinzi mai scump pentru a obține profit.
Emmanuil Grinshpun explică: ,,Nu poți să cumperi orice proprietate și să te aștepți să faci profit. Trebuie să cercetezi și să identifici proprietățile subevaluate cu potențial de apreciere în viitor”.
Închirieri imobiliare
Proprietățile de închiriat sunt printre cele mai bune modalități de a face bani pe piața imobiliară. Proprietatea de închiriere este o proprietate ce este închiriată sau închiriată pentru a genera venituri.
Locatarul sau chiriașul plătește o chirie proprietarului pentru utilizarea proprietății. Această investiție permite investitorului să obțină venituri fără a vinde proprietatea.
Mai mult, proprietățile de închiriat oferă multe avantaje fiscale, printre care deducerea cheltuielilor legate de proprietate. Totodată, proprietățile de închiriat pot fi valorificate în timp, oferind investitorului un profit de pe urma investiției.
Schimbul de case (Flipping)
Schimbul de case este un alt mod foarte răspândit de a investi în imobiliare. Acest procedeu presupune cumpărarea unei proprietăți, efectuarea unor îmbunătățiri și apoi vânzarea acesteia la un preț mai mare.
Emmanuil Grinshpun: ,,Cheia succesului flipping-ului de case este să cumperi la preț mic și să vinzi la preț mare. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să înțelegi foarte bine piața imobiliară locală”.
Această metodă poate fi extrem de profitabilă, însă este important de reținut și faptul că presupune multă muncă. Pentru a vinde proprietatea, trebuie să investești timp și efort în renovarea acesteia.
Fonduri de investiții imobiliare (REIT-uri)
Această companie deține, desfășoară activități sau finanțează proprietăți imobiliare care generează venituri. Un REIT permite investitorilor să investească într-un portofoliu variat de active imobiliare prin adunarea banilor lor.
REIT-urile oferă mai multe avantaje, inclusiv posibilitatea de a-ți diversifica portofoliul de investiții și de a obține câștiguri mari. În plus, REIT-urile trebuie să distribuie cel puțin 90% din venitul lor impozabil acționarilor, făcându-le în acest fel o opțiune de investiții atractivă.
Grupuri de investiții imobiliare (REIG-uri)
Un REIG este o companie ce deține, operează sau finanțează proprietăți imobiliare. Investiția într-un REIG are multe avantaje.
În primul rând, REIG-urile oferă investitorilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliile. Investitorii au posibilitatea de a beneficia de expunere la diverse tipuri de proprietăți prin investirea într-un REIG, printre care clădiri de birouri, centre comerciale și apartamente.
În urma acestei diversificări, riscurile pot fi reduse, iar randamentele pot fi îmbunătățite. Mai mult, REIG-urile au, de cele mai multe ori, acces la capital pe care investitorii individuali nu îl pot obține pe cont propriu. Acest lucru le permite REIG-urilor să cumpere proprietăți la preț redus iar apoi să transfere aceste economii investitorilor lor.
La final, REIG-urile oferă investitorilor posibilitatea de a beneficia de un sistem profesionist de gestionare a investițiilor lor. Emmanuil Grinshpun explică: ,,Investitorii pot câștiga timp încredințându-și investițiile imobiliare unui REIG”.
Parteneriate în comandită imobiliară
Parteneriatele imobiliare în comandită simplă (RELP-uri) sunt o modalitate răspândită de a investi în domeniul imobiliar. Acestea oferă multe beneficii, inclusiv potențialul de a obține câștiguri substanțiale, scutiri de taxe și posibilitatea de a-ți diversifica portofoliul.
Totuși, există unele riscuri implicate. Printre exemple se numără posibilitatea unei lichidități limitate, ce poate fi diminuată prin alegerea unor parteneri de încredere și prin efectuarea de cercetări. Cu partenerul potrivit, îți poți reduce la minimum riscurile, bucurându-te în același timp de posibilitatea unor câștiguri substanțiale.
Fonduri comune de investiții imobiliare
Fondurile comune de investiții imobiliare sunt un mod excelent de a investi în imobiliare. Acestea oferă mai multe beneficii, inclusiv diversificarea, gestionarea profesionistă și posibilitatea de a obține câștiguri mari.
Fondurile comune au și un risc relativ scăzut, ceea ce le face o investiție ideală pentru investitorii conservatori. Un fond comun imobiliar investește într-un portofoliu de proprietăți, fapt ce diversifică riscul și le oferă un profit mai stabil.
Mai mult, managerii fondurilor comune au cunoștințele și experiența necesare pentru a alege cele mai bune proprietăți și pentru a negocia cele mai bune oferte. Acest lucru poate duce la profituri mai mari decât ar putea obține investitorii pe cont propriu.
Având în vedere toate aceste lucruri, fondurile comune imobiliare sunt una dintre cele mai bune modalități de a investi în domeniul imobiliar.
Emmanuil Grinshpun consideră că investițiile imobiliare pot ajuta la construirea unei averi pe termen lung
Este foarte important să îți evaluezi investiția imobiliară. Analizează locația, proprietatea în sine și zona înconjurătoare.
Asigură-te că ești pasionat de această investiție. În plus, stabilește dacă este ceva în care te poți vedea continuând să investești pe termen lung. Este important să reții că:
Fiecare categorie imobiliară și fiecare tip de investiție implică riscuri și recompense. Nu contează abordarea ta de a investi în imobiliare. Prin intermediul unui proces de subscriere riguros, poți testa punctele forte și punctele slabe ale investițiilor.
În momentul evaluării proprietăților imobiliare, mulți investitori folosesc rata de rentabilitate prevăzută ca un parametru critic. Totuși, investitorii imobiliari cu mai multă experiență aleg de cele mai multe ori să evalueze oportunitățile folosind rata de capitalizare, sau ,,rata maximă”.
E posibil să construiești o avere pe termen lung investind în imobiliare, după cum susține Emmanuil Grinshpun.
Cunoașterea diferitelor opțiuni de investiții imobiliare te poate ajuta să găsești investiția potrivită pentru propriile nevoi și obiective. Iar dacă faci toate verificările necesare, îți poți minimiza riscul, maximizând în același timp potențialul de profit.