Misterioasa scriitoare de origine italiană elogiată pentru cărțile sale atât de critici cât și de cititori ne propune o nouă lectură pentru copii și tineri apărută la Pandora M în colecția LITERATI: Noaptea pe plajă. Cartea spune povestea unei păpuși, aceeași care apare pentru prima oară în romanul Povestea fetiței pierdute, Celina – o jucărie abandonată de fetița care o îndrăgea atât de tare, dar care uită de ea atunci când primește în dar un nou partener de joacă.
Deși povestea nu este una amuzantă sau idilică, ea fiind scrisă în stilul inconfundabil al Elenei Ferrante, are un feeling optimist și personaje captivante care vor face deliciul tinerilor cititori: Celina, păpușa care poate vorbi, Căpcăunul Nemilos al Apusului alias îngrijitorul plajei, Marea Greblă și multe altele. Tocmai aceste personaje vor transforma o întâmplare absolut obișnuită într-un basm modern. Și cum toate basmele au și momente înspăimântătoare, nici povestea Elenei Ferrante nu face excepție. Însă tocmai aceste momente palpitante o vor face mai interesantă pentru cititorii LITERATI.
Despre carte
Lăsată pe plajă să-și poarte singură de grijă, o păpușă pe nume Celina are parte de o noapte îngrozitoare. Căpcăunul Nemilos al Apusului încearcă să-i fure cuvintele, Focul vrea să o pârjolească, iar Marea refuză să-i asculte rugămințile. Însă lucrul cel mai rău dintre toate este că a fost abandonată de mămica ei, fetița pe nume Mati, care și-a găsit un nou tovarăș de joacă – un motănel. Între un ghinion și altul, noaptea se preface în zi, iar odată cu ivirea zorilor, Celina începe să vadă totul mult mai limpede.
„Atunci îl recunosc. Este Căpcăunul Nemilos al Apusului, Mati vorbește întotdeauna despre el foarte înspăimântată. Vine pe plajă când e întuneric și fură jucăriile fetițelor.
Căpcăunul Nemilos e foarte înalt. Își cheamă prietena, Marea Greblă, încă și mai înaltă decât el și, împreună, încep să pieptene nisipul.”
Despre autoare și ilustratoare
Elena Ferrante este pseudonimul uneia dintre cele mai faimoase romanciere italiene ale cărei cărți au fost traduse în numeroase limbi.
La Editura Pandora M au apărut toate volumele celebrei Tetralogii Napolitane (Prietena mea genială, Povestea noului nume, Cei care pleacă și cei ce rămân, Povestea fetiței pierdute), precum și romanul Fiica ascunsă.
Tetralogia Napolitană s-a vândut în peste 5.5 milioane de exemplare la nivel mondial și a fost tradusă în 50 de țări.
Mara Cerri este o foarte apreciată ilustratoare, iar lucrările ei au apărut în multe reviste și au fost expuse la Bienalele de la Bologna, Bratislava și Lisabona. În 2008 a primit premiul „Lo Straniero”, distincție care se acordă celor mai importanți artiști din Italia.