România Meseriașă este o campanie de susținere a învățământului profesional prin care OMV Petrom își propune să aducă în atenția societăţii importanţa meseriilor în dezvoltarea unei ţări și să găsească soluții pentru educația viitorilor meseriași.
EFdeN se bazează pe interdisciplinaritate şi uniunea dintre practică şi teoria din mediul academic, aşadar a fost o onoare pentru noi să ne putem alătura unei echipe de oameni pasionaţi care vor să facă o schimbare a societățiii, contribuind la educația tinerilor, în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei.
În săptămâna 31 iulie – 6 august am putu ghida 50 de elevi de la licee tehnologice din județul Gorj, în Seria Electricienilor, pentru a da împreună viață Orașului Viitorului.
Elevii au avut misiunea de a reconstrui orașul Târgul Jiu, prin amplasarea clădirilor de tip rezidențial, industrial sau cultural pe o machetă de mari proporții, care a prins viață prin alimentarea cu energie electrică verde, de la panouri fotovoltaice și circuite de iluminat montate chiar de către ei, lucrând în chipă.
Orașul inteligent, prin ochii micilor meseriași, include utilizarea energiei furnizate de panouri fotovoltaice, montarea de panouri solare și un sistem de iluminat inteligent, pentru a duce o viață sustenabilă.
Săptămâna Constructorilor și Electricienilor, a adus în Țara lui Andrei o noua serie de 50 de elevi dornici să invețe și să lucreze împreună.
În cadrul atelierelor de dezvoltare profesională, viitorii meseriași au învățat despre structuri, despre lemn, despre energia electrică şi circuitele pe care le-au realizat tot ei, sub îndrumarea mentorilor. Acestea au fost incluse în rezultatul final al zilelor de lucru intens: un foişor tradiţional construit integral de elevi, iluminat prin energie verde de la panourile fotovoltaice şi controlat prin telefonul mobil.
În Pache Protopopescu 66 s-a lucrat cu spor la amenajarea Campus HUB.
Am finalizat realizarea mobilierului urban care include atât locuri de stat, cât si mese de lucru și un amfiteatru. Acestea includ materiale naturale, dar și reciclate, cum ar fi resturile de țevi de cupru de care Departamentul de Mecanice nu mai avea nevoie și care acum sunt picioare elegante de bănci.
IEAS este sigurul eveniment care adună în același loc, timp de 4 zile, principalele companii de profil din România, alături de reprezentanți ai autorităților publice și agenți economici din toate ramurile industriei. Ediția din acest an pune accentul pe tehnnologiile inovative din domeniul energetic, pe produsele menite să eficientizeze activitățile industriale și pe cele ce reduc consumul de energie.
A 8-a ediție a EURAU (European Symposium on Research in Architecture and Urban Design) va avea loc între 28-30 Septembrie 2016 în București și are ca gazdă și organizator principal Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”. EURAU reprezintă un proiect al rețelei de școli și cercetători în arhitectură, design și urbanism care se întâlnesc o dată la doi ani pentru a-și împărtăși cercetările efectuate. Tema EURAU2016 este “In Between Scales” (Între diferite scări).
EFdeN este în continuă căutare de colaboratori și parteneri, atât media, cât și instituționali și locali. Aici puteți accesa documentul de prezentare, „Oportunități de colaborare”, pentru a putea ajuta în continuare la realizarea tuturor obiectivelor propuse.