Call for artists: #diana21stcentury
Cum se uită secolul XXI la Prințesa Secolului XX?
Editura Corint, în colaborare cu The Institute și Librăriile Cărturești, vă provoacă să explorați una dintre cele mai spectaculoase identități publice ale secolului trecut: Prințesa Diana.
Apariția, în portofoliul imprintului Corint Istorie, a biografiei Diana. Povestea unei prințese spusă de ea însăși, de Andrew Morton, ne-a provocat să lansăm către comunitatea de artiști contemporani această întrebare, pe care o vedem circulând, ca un sâmbure creativ, prin tot orașul: Cum se uită secolul XXI la Prințesa Secolului XX? De la grafitti la mural efemer, stencil sau colecții de stickere, vedem răspunsul declinat în orice tip de abordări care ar putea surprinde impactul ei cultural asupra lumii în care trăim acum, felul în care prezența ei a modelat perspective, discursuri publice, experiențe artistice, ideea de personaj regal, de star, de influencer contemporan.
În această vară, la Londra, va fi dezvelită statuia Prințesei, o lucrare semnată de Ian Rank-Bradley. Ne-am gândit să o aducem, editorial și artistic, în atenția publicului ca fenomen cultural care a schimbat felul în care facem presă, artă și ne raportăm la statutul persoanei publice în ultimele decade.
În aceeași linie, Cărturești și Corint organizează o dezbatere online, #diana21stcentury, pe 30 iunie, de la ora 19.00. Vor fi prezenți Nigel Bellingham – Country Director British Council România, Raluca Michailov – General Manager BP Publishing Media, director Forbes România, Filip Lucian Iorga – istoric, Irina Markovits – consultant de fashion și imagine publică, Irina Păcurariu – jurnalist TVR, Andreea Hentea – jurnalist TV Mania, Alex Gâlmeanu – fotograf și Ioana Bâldea Constantinescu – Brand Manager Editura Corint, jurnalist cultural și moderatoarea întâlnirii.
Ne bucurăm să invităm comunitatea artistică din România să ia parte la efortul artiștilor din întreaga lume de a recupera figura Prințesei Diana din perspectivă contemporană.
Vom aplauda și vom premia lucrările, după cum am detaliat în regulamentul campaniei #diana21stcentury Call for artists! disponibil aici. Valoarea totală estimată a premiilor este de 24.000 lei.