Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Economiseste cu Jamie

A venit timpul să ducem mâncarea la un alt nivel!

Când vine vorba de cumpărături alimentare, un lucru este cert: salariile noastre nu mai fac față ca în trecut. Cu toate acestea, statisticile arată că fiecare român ajunge să arunce aproximativ 100 de kilograme de mâncare anual, mare parte imediat după sărbătorile de iarnă. Iar situația nu se prezintă mai bine la nivel internațional, unde aproximativ 1,3 miliarde de tone de alimente sunt irosite în fiecare an. Așadar, în ciuda prețurilor în creștere, cu siguranță putem face mult mai multe pentru a ne bucura de alimentele cumpărate.

Cele mai gustoase idei în acest sens sunt oferite de faimosul bucătar Jamie Oliver, care, după ce a primit pe site-ul său și pe rețelele de socializare numeroase solicitări pentru rețete cu buget redus, a venit cu ideea unei cărți de bucate total diferite de orice a făcut el până acum. Bestseller-ul internațional “Economisește cu Jamie”, disponibil acum și în România la Curtea Veche Publishing, te poate ajuta să cumperi isteț, să gătești inteligent și să irosești mai puțin.

“Economisește cu Jamie” conține peste 100 de rețete noi concepute și perfecționate de către Jamie astfel încât să fie cât mai simple, practice și accesibile. Fiecare rețetă a fost concepută special astfel încât costul pe porție să fie sub prețul mediu al unui produs de tip fast-food, dar fără a renunța la gustul delicius specific rețetelor lui Jamie.

În plus, volumul apărut la Curtea Veche Publishing cuprinde și idei privind:
• Valorificarea la maximum a ingredientelor
• Utilizarea înțeleaptă a resturilor rămase, astfel încât să irosești mai puțină mâncare
• Realizarea inteligentă a cumpărăturilor alimentare
• Utilizarea frigiderului și a congelatorului într-un mod cât mai eficient
• Pregătirea necesarului de alimente și instrumente de gătit

"De ani de zile le spun oamenilor că, dacă te uiți în trecut, cea mai bună mâncare din lume a venit întotdeauna de la comunitățile aflate sub o mare presiune financiară. Singura condiție este să fii în stare să gătești! Dacă nici nu poți găti și nici nu ai resurse financiare, atunci încep problemele”, declară Jamie Oliver. “Aceasta este o carte de bucate care, de la prima la ultima pagină, vine cu retete gustoase și valoroase; este un instrument genial pe care trebuie să îl ai pe raft, și este relevantă pentru fiecare gospodărie. Dacă utilizați această carte cu scopul pentru care a fost scrisă, ar trebui să reușiți să economisiți o grămadă de bani".
Cartea este realizată în legătură cu emisiunea produsă de Channel 4 și difuzată în România la Paprika TV, Jamie’s Money Saving Meals (“Să economisim cu Jamie”).

“Economisește cu Jamie” de Jamie Oliver este disponibilă în librăriile din toată țara și în magazinul online curteaveche.ro la prețul de 90 lei.

PUI SPRINTEN, COPT LA TAVĂ
Rețetă din “Economisește cu Jamie” de Jamie Oliver, Curtea Veche Publishing.


© Jamie Oliver Enterprises (2013 Save with Jamie) Fotograf: David Loftus
"Economisește cu Jamie" de Jamie Oliver, apãrutã la Curtea Veche Publishing

Toată lumea are nevoie de o rețetă fundamentală precum aceasta – e genul de masă de rezervă pe care o pregătești atunci când timpul nu-ți este deloc aliat. Un caz în care, pur și simplu, aduni ingrediente ce îți plac foarte mult, apoi doar le rupi, le combini, le asezonezi și le coci. Puiul de aici se prepară super-rapid, lăsând cuptorul să facă treaba mai grea.

4 porții

Durată totală: 1 oră și 10 minute

4 roșii mari coapte
2 cepe roșii
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
6 pulpe superioare de pui dezosate, fără piele
4 căței de usturoi
½ legătură de cimbru proaspăt (15 g)
1 linguriță de boia afumată
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de oțet balsamic

Încingeți cuptorul la 180°C/treapta 4. Tăiați roșiile în sferturi și așezați‑ le într-o tavă mare de copt sau într-o tavă pentru friptură (aproximativ 25 x 30 cm). Curățați cepele și tăiați-le în bucăți, apoi îndepărtați semințele și tocați mare ardeii grași. Combinați totul în tavă, împreună cu pulpele de pui.

Cu latul lamei unui cuțit, zdrobiți cățeii de usturoi nedescojiți și adăugați-i în tavă, apoi desprindeți de pe tulpini frunzele de cimbru și presărați-le deasupra, împreună cu boiaua. Turnați uleiul, oțetul balsamic și asezonați cu un praf de sare și piper. Amestecați totul foarte bine, apoi răsfirați uniform ingredientele în tavă, asigurându-vă că puiul nu e acoperit de legume. Coaceți preparatul timp de 1 oră sau până când puiul este auriu și pătruns, întorcându-l și stropindu-l cu sosul din tavă de câteva ori pe perioada gătitului. Serviți-l direct din tavă, cu o elegantă salată verde alături. Poate fi însoțit, de asemenea, de puțin orez, mămăligă sau o bucată de pâine crocantă, care poate absorbi o parte din deliciosul sos.

* Copți întregi, în coajă, cățeii de usturoi devin foarte dulci – nu irosiți minunatul miez moale: desfaceți coaja și savurați-l!

Bucuresti, 15.01.2015
{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.