Educați în spirit ecologic, copiii sunt cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea în bine. De aceea, peste 220 de scoli din România și peste 370 de profesori au ales ca în acest an să se implice în Proiectul Eco Junior 2015, realizat de Asociația Drumeții Montane.
Calitatea mediului înconjurător se reflectă direct în viețile elevilor și ale familiilor lor. Activitățile de educație ecologică prin joc ce se vor desfășura în cadrul programului "Să știi mai multe, să fii mai bun!"cu ajutorul profesorilor, cât și cele desfășurate în natură, ajută la constientizarea importanței conservării naturii de către copii.
Proiectul Eco Junior 2015, realizat de către Asociația Drumeții Montane din dorința de a educa cât mai mulți elevi în domeniul ecologic, se va desfășura în perioada 6 – 10 aprilie. Proiectul se adresează tuturor cadrelor didactice din România interesate de educația ecologică si care doresc să se implice ca voluntari în organizarea de activități eco-recreative cu nuanțe ludice.
Prin intermediul acestor activități, elevii vor dobândi un set de cunoștințe ecologice și un atasament deosebit față de natură, alimentându-li-se motivația și dorinta de a participa la cât mai multe activități de a menține mediul cât mai curat.
Interacțiunea reprezentanților Asociației Drumeții Montane cu elevii, prin ieșiri în aer liber sau organizarea de activități extra-școlare cu nuanță ecologică, s- a dovedit în anii trecuți a fi cea mai eficientă acțiunea de a promova mediul înconjurător și un stil de viață sănătos.
Activățile din cadrul Proiectului Eco Junior 2015 variază în funcție de vârsta elevilor, motiv pentru care profesorul delegat va alege tipul de activități ce se vor organiza în cadrul proiectului.
Proiectul Eco Junior 2015 este sprijinit de către CH-Center.ro
Detaliile despre acest proiect și despre temele propuse in acest an le găsiți accesând site-ul: www.asociatia.drumetiimontane.ro, secțiunea ECO JUNIOR 2015, secțiune aflată în partea stângă a ecranului. Cadrele didactice pot organiza una sau mai multe activități.
Asociația Drumeții Montane este o organizație non-profit, ce are în componența sa doar voluntari, de aceea suntem mereu în căutare de persoane pasionate de eco-turism. Dacă ești interesat(ă) de activitățile pe care le desfășoară asociația noastră sau la care participă, ești asteptat(ă) în echipa noastră!