În luna octombrie 2010, echipa Mai Bine a lansat Harta Eco a Iaşului, centralizând informaţiile actuale, cu specific ecologic sau care pot contribui la un stil de viaţă sănătos.
Această iniţiativă şi-a propus să ofere o alternativă la relaţia individ – mediu; pe de o parte, individul, cetăţeanul, consumatorul şi pe cealaltă parte, mediul, ca oportunitate de educaţie, dezvoltare sau simplă interacţiune.
În câteva culori şi cu ajutorul a câtorva simboluri se pot regăsi cu uşurinţă pe această hartă: spaţii verzi, centre şi cluburi sportive, pieţe agroalimentare, centre de colectare a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili, cafenele cu cafea Fair Trade, pista de biciclete şi alte mici detalii care ne-au atras atenţia în demersurile noastre de a ne respecta pe noi înşine şi pe cei din jurul nostru.
În acest moment, Eco Harta Iaşi poate fi solicitată gratuit în următoarele locaţii: Centrul de Informare Turistică Iaşi, Centrele de cartier ale oraşului Iaşi, Centrul Cultural Francez, British Council sau poate fi descărcată online de pe siteul asociaţiei.
Această activitate face parte din proiectul „IaŞi Reciclează! Educarea tinerilor ieşeni pentru un mediu sănătos”, iniţiativă implementată de către asociaţia Mai Bine, în parteneriat cu Asociaţia TERIS şi cu sprijinul financiar al Primăriei Iaşi.
De asemenea, în cadrul acestui proiect, au fost informaţi peste 2000 de elevi de gimnaziu cu privire la importanţa abordării unui consum sustenabil şi a colectării selective a deşeurilor. În perioada imediat următoare echipa proiectului se va reîntoarce în aceste şcoli pentru a oferi diplome ce atestă calitatea de promotor elevilor ce s-au implicat activ în diseminarea informaţiilor primite. Cu această ocazie, elevii din fiecare şcoală vor avea posibilitatea să participe şi să se implice activ în cadrul unor activităţi practice, participând la curăţarea spaţiului verde din perimetrul şcolii şi plantarea de flori şi copaci, sub îndrumarea echipei IaŞi Reciclează.
Pentru a contribui în mod semnificativ la educarea tinerilor ieşeni şi a oferi o viziune de ansamblu asupra efectelor pozitive ale reducerii consumului şi colectării selective, în datele de 5–6, respective 12-13 se vor desfăşura două sesiuni ale workshopului Cultură Civică Contemporană.
Aflat la a patra ediţie, proiectul IaŞi Reciclează se bucură de un real succes, având rezultate vizibile si un impact pozitiv atât asupra promovării unui stil de viaţă sănătos, dar şi al formării elevilor, ca promotori ai protejării şi respectării mediului înconjurător, şi al comunităţii în general.