La finalul unui an atât de complicat, echipa #afostodata le face copiilor un dar tocmai bun de ascultat sub brad: EDUboost, o serie de podcasturi despre teme precum bunătatea, mediul, voluntariatul și implicarea socială, cum ne raportăm la persoanele cu dizabilități, educația finaciară.
Peste 30% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani ascultă podcast-uri. Deși nevoia acestui tip de conținut există, în acest moment sunt foarte puține platforme care au creat podcast-uri și pentru copii, nu doar pentru cei mari. EDUboost transformă concepte aparent complicate, de educație civică, în podcast-uri ilustrate sonor și explicate pe înțelesul celor mici.
Primul podcast din seria EDUboost are în centru un concept la care reflectăm adesea, dar e greu de explicat în cuvinte: bunătatea. Cu ajutorul personajelor din Povestea puiul de balaur copiii vor pătrunde într-o lume imaginară modernă în care balaurii merg la serviciu, iar puii își câștigă independența cu ajutorul lui Moș Crăciun.
Textul îi aparține scriitoarei și jurnalistei Ioana Bâldea Constantinescu, iar vocile care le dau viață personajelor din Codrul înghețat le aparțin Petrei, Anei și lui Valentin Panduru. El e om de radio, ele iubesc poveștile, iar împreună formează o echipă minunată.
„Pentru noi EDUboost este un pas înainte către un conținut modern, pe placul copiilor. Podcast-urile sunt atât de frumos ilustrate sonor încât o să își dorească și părinții să tragă cu urechea – un motiv în plus de reuniune acum, de sărbători”, spune Măriuca Mihăilescu, inițiatoarea proiectului.
În fiecare lună, pe www.afostodata.net, copiii, părinții și cadrele didactice vor descoperi câte un episod nou, educativ și distractiv. Autorii textelor sunt scriitori, jurnaliști, psihologi, artiști care scriu din toată inima pentru copiii de 6-10 ani care se vor bucura de avantajele acestui tip de conținut: educație prin joc, posibilitatea de a face mai multe lucruri în același timp, dezvoltarea creativității, dezbateri cu cei dragi pornind de la o mulțime de subiecte interesante.