Vineri 30 octombrie a.c., in sala „Traian Mosoiu” a Primariei Oradea a avut loc conferinta de lansare a proiectului „Prietenii mei de la ADOR”, un proiect prin care elevii de liceu vin in sprijinul tinerilor cu Sindrom Down.
ECDL ROMANIA a fost alaturi de organizatori la eveniment in calitate de partener al proiectului, descurajand discriminarea in ceea ce ii priveste pe cei cu dizabilitati intelectuale.
Pana in primavara anului 2010, elevii din trei licee oradene sunt incurajati sa ii cunoasca mai bine si sa isi faca prieteni din randul tinerilor cu sindromul Down din cadrul Asociatiei Down din Oradea.
ECDL ROMANIA alaturi de Primaria Oradea si Asociatia “instruIT”, centru acreditat ECDL, impreuna cu Asociatia Down Oradea si trei licee oradene – Liceul “Onisifor Ghibu”, Colegiul National “Mihai Eminescu” si Liceul Teoretic “Emanuel” vor desfasura proiectul “Prietenii mei de la ADOR” prin care se doreste eliminarea prejudecatilor majore cu care se confrunta tinerii cu sindromul Down si familiile acestora.
Elevii din liceele partenere din Oradea vor interactiona cu tinerii deosebiti din ADOR, constientizand astfel ca noi, cei asa-zisi “normali,” suntem aceia care ar trebui sa invatam sa traim alaturi de persoanele cu Sindrom Down, sa-i acceptam ca pe niste buni prieteni ai nostri.
Liceenii vor fi instruiti si certificati in realizarea de pagini web, obtinand certificarea recunoscuta international ECDL WebStarter. Site-urile create de elevi vor fi gazduite de pagina de Internet ADOR si vor fi premiate.
“Prietenii mei de la ADOR” si-a stabilit următoarele obiective:
· Implicarea elevilor din liceele oradene in activitati legate de responsabilitatea sociala
· Sprijinirea incluziunii sociale a tinerilor cu Sindrom Down
· Constientizarea faptului ca Tehnologia Informatiei si Internetul pot constitui instrumente puternice pentru rezolvarea unor probleme sociale
ECDL ROMANIA are o prezenta activa in societate implicandu-se in campanii ce au ca scop integrarea sociala prin care isi asuma responsabilitatea de a contribui pozitiv la dezvoltarea comunitatii.
{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}