ECDL ROMANIA in parteneriat cu Semper Excelsius, DGASPC sector 1, Euroaptitudini si Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii “Gh. Airinei” au derulat incepand cu luna aprilie 2012 a doua etapa a programului „Instruire fara bariere” prin care o noua grupa de 7 persoane cu dizabilitati motorii din Sectorul 1 au reusit sa isi certifice aptitudinile de utilizare a computerului prin Permisul ECDL Complet, recunoscut la nivel international.
Proiectul si-a propus ca obiectiv integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati motorii prin intermediul oportunitatii absolvirii unui curs IT si obtinerea unei certificati IT cu recunoastere internationala, Permisul ECDL Start initial. La fel ca si grupa anterioara, la finalul modulelor aferente obtinerii certificarii ECDL Start, candidatii au declarat ca au incredere ca vor putea obtine certificarea ECDL Complet si astfel programul s-a prelungit. Toti cei 7 participanti au reusit ca la finalul proiectului sa promoveze toate cele 7 examene aferente Permisului ECDL Complet.
Proiectul este realizat de Asociatia Semper Excelsius, in parteneriat cu DGASPC sector 1 si ECDL ROMANIA alaturi de Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii “Gh. Airinei”, care s-a implicat prin intermediul trainerului voluntar, dna. Prof. Giovanna Stanica. Programul este sprijinit logistic de Ateliere fara frontiere prin programul Assoclic.
“Instruire fara bariere” este castigatorul categoriei “Incluziune Sociala” in cadrul Best Practice Award din cadrul Forumului Fundatiei ECDL. La Forumul Fundatiei ECDL 2011 ce a avut loc la Dublin, proiectul inscris de ECDL ROMANIA a fost votat ca fiind un exemplu important de buna practica la categoria Incluziune Sociala.
ECDL ROMANIA are o prezenta activa in societate implicandu-se in campanii ce au ca scop integrarea sociala, prin care isi asuma responsabilitatea de a contribui pozitiv la dezvoltarea comunitatii.