150 de copii participanți în a patra ediție a programului de educație ecologică inițiat de DS Smith, vizită la liceu și studenți în fabrică
DS Smith Zărnești, lider în producția de ambalaje sustenabile, continuă să educe generațiile viitoare, atât copii de grădiniță, cât și elevi, liceeni și studenți cu privire la protecția mediului, economia circulară și metodele de reducere a poluării.
A patra ediție a programului de educație ecologică inițiat de DS Smith
150 de copii din trei unități de învățământ din Zărnești, județul Brașov, au participat recent la cea de a patra ediție a programului de educație ecologică al companiei DS Smith. Derulat în perioada martie – aprilie, proiectul a avut ca obiectiv familiarizarea elevilor din ciclurile primare și grădiniță cu noțiuni legate de economia circulară, protejarea mediului și reciclare.
Atelierele de educație ecologică au fost organizate, de această dată, în cadrul fabricii unde au participat elevi din două unități de învățământ, Școala Gimnazială Nr. 3 Pompiliu Dan și Școala Gimnazială Nr. 1 Gheorghe Crăciun, iar la Grădinița Furnicuța nr. 3 Zărnești au avut loc în instituție. Reprezentanții DS Smith Zărnești s-au asigurat că atelierele au fost distractive și adaptate vârstei copiilor, pentru a le oferi o experiență educativă cât mai interesantă. În plus, copiii au avut ocazia să efectueze un tur virtual al fabricii de hârtie DS Smith (link), unde au putut vedea întregul proces de producție a hârtiei și ambalajelor – proiect interactiv implementat în 2023. De la lansarea programului, în total peste 870 de copii din județul Brașov au beneficiat de această inițiativă educativă.
Educație ecologică și descoperirea industriei hârtiei: Impactul și soluțiile în cadrul Săptămânii Verzi, alături de vizita studenților la fabrica DS Smith Zărnești
Reprezentanții DS Smith au fost prezenți la Liceul Tehnologic Malaxa din Zărnești, în cadrul programului Săptămâna Verde, unde aproximativ 30 de elevi din clasele IX-XI s-au implicat activ în discuții privind problema poluării și metodele de reducere a acesteia. Această inițiativă a avut drept scop educarea elevilor în privința impactului negativ al poluării asupra mediului înconjurător și identificarea soluțiilor eficiente pentru combaterea acestei probleme. Pe lângă această acțiune, Liceul Malaxa are un parteneriat cu DS Smtih Zărnești prin care aproximativ 25 de copii efectuează practică în cadrul companiei în anul școlar 2022–2023.
La începutul lunii mai 2023, o grupă formată din 8 studenți și un profesor de la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a vizitat fabrica de hârtie DS Smith Zărnești. Această întâlnire a fost organizată cu sprijinul echipei de resurse umane și a durat aproximativ 2,5 ore, timp în care studenții au avut oportunitatea de a explora și înțelege procesele complexe de fabricare a hârtiei. A fost o ocazie unică pentru acești tineri să obțină o perspectivă practică asupra industriei hârtiei și să se inspire pentru viitoarele lor cariere.
Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane la DS Smith Zărnești, a declarat: ”Anul acesta am continuat să ne implicăm în educarea generațiilor viitoare, încercând să diversificăm acțiunile începute în anii precedenți: am continuat proiectul educațional DS Smith în cadrul căruia au participat trei unități de învățământ din județul Brașov, peste 150 de copii luând parte la atelierele noastre interactive de educație ecologică. Pentru prima dată, le-am prezentat și turul virtual al fabricii, oferind elevilor ocazia să vadă procesul de producție și să înțeleagă importanța reciclării în economia circulară. Mai mult, ne-am bucurat de vizitele copiilor de la Liceul Malaxa în fabrică, dar și să fim alături de ei în Săptămâna Verde, precum și de vizita studenților de la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău. Ne mândrim că am putut să ne implicăm în comunitate și să contribuim la educarea și informarea tinerelor generații despre protecția mediului înconjurător.”
Ca parte a strategiei sale de sustenabilitate Now and Next, DS Smith s-a angajat să implice 5 milioane de oameni în economia circulară și în stilurile de viață circulare până în 2030.
Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei din România, deservind aproape jumătate din piața locală.
DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.