De la apariția sa, acum mai bine de 2500 de ani, filosofia a vrut să fie o practică de viață. Romanele filosofice sunt un mod de a reaminti acest lucru cititorilor contemporani. În colecția Fiction Connection puteți citi cărțile scrise de Laurent Gounelle (Ziua în care am învățat să trăiesc, Și vei găsi comoara din adâncul tău, Omul care voia să fie fericit, Dumnezeu călătorește întotdeauna incognito, Îți promit libertatea) sau Serge Marquis (Ziua în care am început să mă iubesc cu adevărat), iar acum li se alătură Frédéric Lenoir. Julien Sandrel, autorul bestsellerului Camera minunilor, completează acest patrulater cu un nou roman bogat în emoții, despre forța legăturilor de familie.
Atingerea îngerului de Frédéric Lenoir
Traducere de Lucia Vișinescu
„Un minunat dialog între două generații, o reflecție asupra sensului vieții și a căilor către împlinirea de sine.“ – France Culture
După o tentativă de sinucidere, Hugo, care are 20 de ani, este reanimat și adus în același salon de spital cu Blanche, o doamnă în vârstă, aflată în amurgul vieții. Între tânărul care nu așteaptă nimic de la viață și femeia care măsoară prețul fiecărei clipe se naște un dialog pe marginea marilor întrebări despre viață și moarte, despre Dumnezeu, destin și libertate, fericire, dragoste…
„Romanele lui Frédéric Lenoir sunt întotdeauna un mijloc prin care scriitorul transmite un mesaj și-și exprimă viziunea asupra vieții. Filosoful a revenit cu o nouă carte, Atingerea îngerului, un roman în care își reafirmă convingerile anticonsumeriste, cu ajutorul poveștii unui tânăr care a încercat să se sinucidă.“ – Europe 1
„Frédéric Lenoir vorbește despre spiritualitate, moarte, speranță, dragoste, libertate și nu numai. Mesajul se dorește universal și percutant. Iar textul este plin de forță și viguros, te obligă la reflecție și oferă o lecție de viață luminoasă, reamintind importanța dialogului, a cuvântului, a discuției, în pofida diferenței de vârstă și de experiență a interlocutorilor.“ – Culture 31
Frédéric Lenoir este filosof și sociolog al religiilor. A fost producător și prezentator al emisiunii Les Racines du ciel de la France Culture. Cu 50 de titluri vândute în peste 7 milioane de exemplare în întreaga lume, Frédéric Lenoir ne aduce un roman profund și emoționant din seria inițiatică din care fac parte și Oracolul Lunei și Sufletul lumii. A mai scris și scenarii pentru teatru și televiziune.
Viața care mă aștepta de Julien Sandrel
Traducere de Ela Negreanu
„O poveste emoționantă și tandră, pe care o citești dintr-o suflare.“ – Elle
Romane, o femeie de 39 de ani, e medic și suferă de ipohondrie. Viața ei monotonă se schimbă în clipa în care o pacientă îi mărturisește că a văzut-o ieșind supărată din secția de pneumologie a unui spital din Marsilia. Dar Romane se simte foarte bine și n-a pus niciodată piciorul în acel oraș. Mânată de senzația că această poveste misterioasă răspunde golului interior pe care l-a resimțit dintotdeauna, Romane se hotărăște să plece în căutarea celei care îi seamănă atât de mult. Astfel ajunge la Juliette, proprietara unei librării din Avignon. În clipa în care cele două femei se întâlnesc, un lucru este evident: sunt gemene. Cum e posibil însă ca niciuna să nu știe de existența celeilalte? Ce secrete ascund familiile lor?
„Romanul lui Sandrel ne face să ne regândim prioritățile în viață.“ – Sunday Post
„O poveste dătătoare de speranță despre o cursă nebunească împotriva timpului.“ – Saga
Julien Sandrel s-a născut în 1980 la Hyeres, în sudul Franței. În copilărie, visa să se facă scriitor sau regizor. Deși pasionat de film și literatură, și-a luat licența în agronomie la Paris, apoi a făcut un master în marketing. În prezent, locuiește la Paris cu soția și cei doi copii ai lor.
La Editura Trei, de același autor a apărut Camera minunilor, romanul său de debut, tradus în 25 de limbi și recompensat, în 2019, cu Prix Méditerranée des lycéens și Prix des lecteurs U. Romanul este în curs de ecranizare.