Divizia de dezvoltare de birouri a Skanska din România obține o nouă certificare WELL Health & Safety Rating, de această dată pentru propriul birou situat în clădirea Equilibrium 1. Dinamica spațiilor de birouri Skanska și implicarea angajaților în menținerea culturii WELL scorează alături de soluțiile și strategiile implementate în clădire.
Compania adaugă portofoliului său încă o certificare WELL Health & Safety Rating, acordată de WELL International Building Institute în urma evaluării de succes a strategiilor și soluțiilor care vizează siguranța, sănătatea și starea de bine a ocupanților clădirilor sau spațiilor noi sau deja existente. Procesul de evaluare urmărește politicile operaționale, protocoalele de întreținere sau planurile de urgență ale clădirii, dar și soluțiile de responsabilizare și implicare a ocupanților clădirilor în desfășurarea sustenabilă a activității de zi cu zi.
După ce toate proiectele dezvoltate de Skanska în România au obținut certificarea WELL Health & Safety Rating încă de la începutul pandemiei, compania obține în 2022 o nouă certificare, WELL Health & Safety Rating – Facility Operations and Management, acordată de această dată sediului său din clădirea Equilibrium 1.
Dinamica de funcționare a biroului, un aspect la fel de important ca soluțiile inteligente implementate în clădire
Certificarea obținută în urma procesului de evaluare verificat de o entitate terță este bazată pe dovezi concrete și atestă eforturile continue ale companiei de a crea spații de birouri care promovează sănătatea și starea de bine la locul de muncă, atât prin intermediul soluțiilor implementate, cât și prin cultura sa organizațională specifică, creată în jurul conceptului de well-being.
Acest lucru ne arată că, pe lângă soluțiile inteligente implementate în cadrul spațiilor de birouri, contribuția individuală a oamenilor care își petrec timpul în ele este la fel de importantă pentru crearea și menținerea unui mediu sigur, sănătos și echilibrat.
În urma evaluării, spațiul de birouri al diviziei de dezvoltare comercială a Skanska în România, cu o dimensiune de approx. 550 m², a reușit să obțină rezultate remarcabile pentru 18 optimizări din toate cele șase categorii analizate: proceduri de curățenie și igienizare, programe de pregătire pentru situații de urgență, resurse pentru serviciile de sănătate, managementul calității aerului și apei, implicarea și comunicarea cu stakeholderii și inovație.
„Pandemia a evidențiat rolul important pe care clădirile și, mai ales, gestionarea corectă a acestora îl joacă în sprijinirea sănătății, siguranței și a stării de bine a oamenilor care își petrec timpul în ele. Spațiile de birouri, cu atât mai mult, sunt responsabile să fie pentru angajați un adevărat ecosistem în care grija pentru siguranță și pentru starea de bine a tuturor ghidează activitatea de zi cu zi. Noi suntem de părere că toate acestea nu ar trebui să fie doar o serie de soluții și strategii, ci un stil de viață la care participăm în mod activ împreună” – spune Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv pentru Operațiunile din Ungaria și România din cadrul diviziei de dezvoltare a Skanska din CEE. „Astfel, noua certificare atestă nu doar siguranța clădirilor noastre, ci și implicarea oamenilor care interacționează cu ele în promovarea standardului de a trăi WELL și în siguranță în fiecare zi” – adaugă aceasta.
Printre criteriile analizate, Skanska s-a remarcat și prin planul său de continuitate a business-ului chiar și în situații de criză, precum pandemia de COVID-19. Acesta reușește să identifice strategiile esențiale pentru redresarea și funcționarea business-ului în situații de urgență și continuarea la fel de eficientă a activității în regim remote.
Alte optimizări includ monitorizarea constantă a calității apei și a aerului, reducerea contactului cu suprafețele prin soluțiile touch-free, utilizarea restricționată a ingredientelor periculoase sau dăunătoare în produsele de curățare, dezinfecție și igienizare, precum și comunicarea constantă cu stakeholderii și implicarea acestora în ecosistemul de bună funcționare a clădirii. De asemenea, Skanska încurajează un stil de viață sănătos, găzduind o adevărată cultură a well-being-ului prin comunicarea constantă și facilitățile puse la dispoziția ocupanților clădirii. Mai mult decât atât, compania a primit și o optimizare pentru inovație acordată echipelor care au cel puțin un membru acreditat WELL Professional.
Proiectele Skanska Equilibrium 1 și Campus 6.2 sunt primele clădiri de birouri din România care au obținut certificarea WELL Health-Safety Rating, urmate de clădirea Campus 6.3. În 2022, Skanska își întărește poziționarea ca un lider în ceea ce privește siguranța și starea de bine la locul de muncă odată cu noua certificare WELL Health & Safety Rating obținută pentru biroul său din cadrul clădirii Equilibrium 1.