Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic, listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm – a prezentat, la finalul lunii aprilie, raportul financiar aferent primului trimestru al anului. În acest interval compania a înregistrat un avans al veniturilor de 20,3% comparativ cu perioada similară din anul 2021, până la 381,7 milioane de euro.
Evoluția are la bază diversificarea activității și extinderea pe piețele pe care activează compania. Grupul suedez Medicover este prezent în România prin rețeaua de clinici Medicover, spitalele Medicover (București, Cluj, Oradea și Craiova) și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo. În primul trimestru al acestui an, afacerile Medicover și Synevo din România au crescut cu 7,4%, până la 46,3 milioane de euro.
„Am continuat în primul trimestru strategia de extindere a prezenței pe piețele pe care activăm, prin completarea ofertei de servicii sau prin achiziții. Suntem încrezători și optimiști pentru viitor, în ciuda incertitudinilor asociate invaziei Ucrainei”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO Medicover.
Diversificarea și extinderea companiei pe plan internațional a vizat în special Divizia de Servicii Medicale, care a raportat în acest interval un avans al veniturilor de 32,3%, până la 208,1 milioane de euro. Numărul total de abonați a ajuns la 1,6 milioane, după o creștre istorică de 14,1%, comparativ cu perioada similară a anului anterior.
În același timp, Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat venituri în creștere cu 7,9%, până la 178,5 milioane de euro. În primele trei luni ale anului rețeaua de centre de diagnostic a efectuat circa 32 milioane de teste de laborator în toate țările în care compania este prezentă.
Veniturile cumulate ale rețelei de clinici și spitale Medicover România și ale laboratoarelor și centrelor de recoltare Synevo România au crescut cu 7,4% față de perioada similară a anului trecut, ajungând la 46,3 milioane de euro. România este a treia piață ca pondere a veniturilor Medicover la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 12,1%.
„Ne continuăm neabătut misiunea de a oferi pacienților din România acces la servicii medicale la standarde occidentale. Susținem această strategie prin investiții în personal și extinderea acoperirii naționale și a paletei de specialități medicale adresate. În primul trimestru am realizat două achiziții importante – unul dintre cele mai mari spitale din Cluj și o clinică de sănătate a femeii din București – care cresc considerabil capacitatea Medicover de a oferi pacienților soluții integrative și supraspecializate de tratament”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.
„Synevo a continuat strategia de dezvoltare asumată în ultimii ani, prin extinderea rețelei de centre de recoltare, îmbunătățind accesul clienților la servicii medicale de calitate, în orice județ din țară. De asemenea, am investit în dezvoltarea echipei medicale și dotarea cu echipamente medicale de top, pentru a oferi utilizatorilor un portofoliu extins și avansat de teste de laborator, care acoperă toate ariile terapeutice. Calitatea serviciilor de diagnostic de laborator joacă un rol cheie pentru prevenirea și pentru tratarea eficientă a unui număr larg de afecțiuni medicale”, a declarat dr. Laurențiu Luca, director general Synevo România.