In centrul vechi, pe strada Franceza la numarul 46- 48, s-a deschis restaurantul Divan, un loc in care Turcia moderna cosmopolita se impleteste cu Turcia traditionala si plina de povesti.
Avand un spatiu de 160 de metri patrati, impartiti pe doua nivele, ce poate gazdui pana la 110 persoane, Divan este gandit ca un melanj intre cele doua turcii. Clientii pot gasi aici mancaruri traditionale dar si ingrediente moderne, ceai si cafea turceasca alaturi de cocktailuri cosmopolite, totul intr-un design clasic cu elemente de postmodernism.
Investitia in local s-a ridicat la peste 400.000 de Euro, majoritatea elementelor de design interior fiind facute la comanda, un exemplu fiind cele 60 de platouri de cupru folosite pentru servire care sunt lucrate manual in Urfa cu dalta si ciocanul dupa un vechi model otoman.
Clientii care vin la Divan pot incerca felurile de mancare pregatite de bucatarul Salih Kilic, un personaj excentric care are peste 25 de ani de experienta in bucataria turceasca. Salih a a copilărit in Şanlıurfa, printre tarabele de mirodenii pline de arome si are stilul sau unic si surprinzator de a gati. In fiecare vineri si sambata, distractia este intretinuta prin dansuri din buric, dansuri traditionale turcesti si alte programe surpriza.
Proprietarii, Andrei Iusut si Adina Ceadar, au ca planuri de viitor extinderea business-ului la nivel de lant in Bucuresti si in alte orase ale tarii si introducerea serviciului de livrare la domiciliu.
„Ideea cu Divan ne-a venit din dragoste si pasiune pentru lumea orientala, pentru obiceiuri, pentru istorie, pentru Turcia, pentru mancarea lor delicioasa. Poate a fost si o mica influenta de sange,eu provin din familie de turci – strabunicul meu turc a fost insurat cu o romanca. Am creat un loc special si dorim ca lumea sa vina aici pentru ceea ce este Divan si pentru atmosfera acestui loc nu doar pentru locatia buna din centru.” spune Andrei Iusut
„Divan a fost gandit pentru a fi mai mult decat un restaurant sau o cafenea. Este un loc in care oamenii sa se adune, sa povesteasca si sa imparta, sa intre intr-o lume aparte creata de mixul intre vechi si nou” adauga Adina Ceadar.
{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}