Concertul Orchestrei Naţionale Radio de vineri, 20 ianuarie 2012, ora 19.00 se va desfăşura sub bagheta dirijorului Adrian Morar, care revine pe scena Sălii Radio şi propune publicului bucureştean un program variat. În deschiderea concertului va fi interpretată lucrarea Solstiţiu a cunoscutului compozitor clujean Adrian Pop, compusă în 1979 şi inspirată dintr-o colindă din Bihor, numită „Colinda Soarelui”. Va urma Concertul nr. 3 în si minor pentru vioară şi orchestră, op. 61 de Camille Saint-Saëns, compus în 1880 pentru violonistul Pablo de Sarasate, care l-a cântat în premieră. Concertul din seara de 20 ianuarie o va avea ca solistă pe violonista Cristina Anghelescu.
În partea a doua a programului vom audia Carnaval de Robert Schumann (op. 9, 1834, lucrare compusă pentru pian), în varianta pentru orchestră realizată de Theodor Rogalski.
Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.
Parcursul artistic al dirijorului Adrian Morar reflectă o atentă preocupare pentru actul artistic, concretizată prin numeroasele concerte dirijate atât în ţară cât şi în Franţa, Elveţia, Grecia, Ungaria, Germania, Spania şi Thailanda. Adrian Morar a urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a beneficiat de îndrumarea profesorilor Florentin Mihăescu – dirijat coral, Emil Strugaru şi Alexandru Fărcaş – canto, urmând apoi şi cursuri de masterat alături de Aurel Stroe şi Victor Dumănescu. A avut totodată prilejul de a participa la cursuri de dirijat ale unor remarcabili muzicieni precum Peter Eötvös, Eri Klass, Eric Ericsson, Ton Koopman, Zoltán Pesko, Helmuth Rilling. În anul 1994 a obţinut Premiul I al Concursului „Gheorghe Dima”, în anul 2002 a fost distins cu Premiul „Ludovic Spiess”, iar în anul 2009 cu Premiul „Lia Hubic”. În prezent dirijor al Operei Naţionale din Cluj-Napoca, Adrian Morar colaborează cu Operele din Timişoara, Iaşi şi Bucureşti, la aceasta din urmă ocupând şi funcţia de director artistic între 2006-2007. Adrian Morar susţine concerte alături de Orchestra Naţională şi Orchestra de Cameră Radio, precum şi alături de orchestre simfonice din Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Târgu-Mureş, Sibiu, Satu-Mare.
Cristina Anghelescu a început studiul viorii la vîrsta de 6 ani cu tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu, cel care i-a îndrumat cu atenţie şi profesionalism formarea artistică. Ulterior, Cristina Anghelescu a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti la clasa prof. Ştefan Gheorghiu şi în prezent este solista Formaţiilor Muzicale Radio. Este cîştigătoarea concursurilor internaţionale “Jean Sibelius” – Helsinki 1990, “Alberto Curci” – Napoli 1983, “Dr. Luis Sigall” – Viña del Mar 1985 – Chile şi Andria 1991. A mai câştigat de asemenea premiul V la Concursul “J. Thibaud” Paris 1981, premiul IV la “Tibor Varga” – Sion 1983 şi premiul IV la Concursul “P. I. Ceaikovski” – Moscova 1986. Prezenţă activă pe toate scenele din România încă din perioada studenţiei, Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus din Berlin, Ceaikovsky Hall din Moscova, Teatro Monumental y Auditorium din Madrid, Smetana Hall din Praga, St. John’s Smith Square din Londra, Finlandia Hall din Helsinki, cu orchestre importante. A colaborat cu maeştri cunoscuţi ca Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel, Yuri Simonov şi cu toţi dirijorii români. A susţinut numeroase turnee de concerte şi recitaluri în toate ţările Europei, în Taiwan, America de Sud şi cea de Nord, Africa de Sud. A realizat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând pe CD, cu concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn-Bartholdy, ”Anotimpurile” de Vivaldi şi cu cele două Concerte de George Lloyd, alături de renumita orchestră “Philharmonia” din Londra.