Workshop pentru actorii români în căutarea unei cariere internaționale
Les films de Cannes à Bucarest organizează pe 21 octombrie, la ora 11:00, la Cinema Pro a doua ediție a evenimentului Managing Talents, continuând demersul festivalului de a sprijini actorii debutanți sau consacrați, indiferent de vârstă, în dezvoltarea lor profesională. Întâlnirea are ca obiectiv punerea a cât mai multor actori români în contact cu directori de casting renumiți, din întreaga lume.
În 2016, directori de casting și agenți precum Ilene Feldman sau Avy Kaufman, care au gestionat carierele unor celebrități ca Ryan Gosling, Colin Farrell, Terrence Malick, Angelina Jolie, Ang Lee, Robert Redford sau Steven Spielberg au discutat cu actorii și regizorii din România despre meseriile care îi pun în valoare – managerul, agentul sau directorul de casting. Anul acesta, Managing Talents aduce la București unii dintre cei mai activi directori de casting ai momentului: Frank Moiselle (Irlanda), Vicki Thomson (Marea Britanie), Nathalie Cheron (Franța), Elizaveta Shmakova (Rusia) , Victor Jenkins (Marea Britanie) și Richard Cook (Irlanda).
Workshop-ul de pe 21 octombrie 2017 este deschis deopotrivă actorilor consacrați, indiferent de vârstă cât și celor debutanți.
Formularul de înscriere, condițiile de participare și mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul filmedefestival.ro sau accesând acest link. Numărul patricipanților este limitat – 250 de locuri, iar taxa de participare este de 100 de lei.
Actorii interesați sunt invitați să realizeze o înregistrare video (self-tape) în engleză, franceză sau rusă (pe un text propus în pagina evenimentului) și să creeze link-uri de acces online către acest self tape și fișa lor din baza de date a unei agenții de casting – fișa conținând obligatoriu fotografii recente. Opțional, pot completa aplicația furnizând link-uri de acces online către un film de prezentare (reel), precum și către secvențe din filmele în care au jucat.
Perioada de înscriere este 27 septembrie – 8 octombrie. Toți participanții înscriși la workshop vor fi înregistrați automat în bazele de date ale directorilor de casting invitați la București.
Directorii de casting și organizatorii vor viziona self-tape-urile celor înscriși la workshop și, pe baza lor, directorii de casting vor selecționa un număr de circa 30 de actori care vor avea șansa unei întâlniri individuale cu aceștia în zilele de vineri 20 octombrie și, respectiv, duminică, 22 octombrie.
Structura workshopului:
· 11:00 – 11:45: Actori pentru actori – actori cu cariere internaționale, în dialog cu participanții la workshop, despre oportunitățile, particularitățile și condiționările unei cariere actoricești internaționale.
· 11:45 – 12:30: Ce așteptăm de la voi – ce așteaptă regizorii de la actori după întâlnirea la casting.
· 12:30 – 13:15: Ascultă directorii de casting – directori de casting experimentați vorbesc despre self tapes, tactici, oportunități și pregătirea pentru castinguri internaționale.
· 13:15: cocktail de socializare.
Directori de casting invitați
Nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy, Frank Moiselle a colaborat cu regizori renumiți precum Jim Sheridan, Joel Schumacher, Gillies MacKinnon și Neil Jordan și a lucrat pentru numeroase seriale de televiziune, printre care Ballykissangel, Tudors, Borgias și Vikings.
Din Marea Britanie vor fi prezenți Vicki Thomson, care a lucrat pentru numeroase producții TV multi-premiate inclusiv Broadchurch, Humans, Grantchester, Brief Encounters, The Last Kingdom, Episodes și Victor Jenkins (Victor Jenkins Casting Ltd.) pentru producțiile epice Troy și Alexander și nominalizat la premiile Artios alături de Kelly Valentine (VHJ Casting).
Nathalie Cheron lucrează pentru producții franceze și europene, colaborând cu unii dintre cei mai renumiți regizori europeni – Luc Besson, Olivier Assayas, Guillaume Gallienne, Frédéric Auburtin și americani – Robert Altman, Norman Jewison, Danny Huston, Des McAnuff și Doug Liman.
Elizaveta Shmakova și-a început cariera la Academia de Balet Vaganova, devenind curator pentru Teatrul Balșoi din Moscova și Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. Din 2002, este Director de casting pentru Studio Slon, unde lucreaza la producții rusești și internaționale.
Workshopul este organizat în colaborare cu Richard Cook, unul dintre fondatorii agenției The Lisa Richards Agency, din portofoliul căreia fac parte actori precum Cillian Murphy, Aidan Turner, Pierce Brosnan, Vlad Ivanov. Richard Cook este și directorul artistic al Subtitle Film Fest, precum și fondatorul Cat Laughs Comedy Festival în Kilkenny, Irlanda, unul dintre cele mai importante festivaluri de comedie.
Actorii care vor intra în dialog cu participanții la Managing Talents sunt Nahuel Perez Biscayar (protagonistul 120 battements par minute, în regia lui Robin Campillo, film premiat cu Grand Prix – Cannes 2017), Dylan Smith (cunoscut pentru rolurile din 300, Total Recall, The Mummy), Valentina Lodovini (premiată pentru rolul Mariei din filmul Benvenuti al sud, în regia lui Luca Miniero) și Vlad Ivanov (unul dintre cei mai populari actori români ai momentului, cunoscut pentru rolurile din 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile – r. Cristian Mungiu, Poliţist, adjectiv – r. Corneliu Porumboiu, Poziţia copilului – r. Călin Peter Netzer și Câini – r. Bogdan Mirică).
Radu Muntean (Hârtia va fi albastră, Un etaj mai jos) și Cristian Mungiu (4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, După Dealuri, Bacalaureat) sunt cei doi regizori care vor susține cea de-a doua parte a workshop-ului din 21 octombrie
Managing Talents este un eveniment prezentat de BRD Groupe Société Générale, organizat cu sprijinul Spotlight European Film Festival și Subtitle.
Festivalul este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.
Susținut de: BRD Groupe Société Générale
Mașina oficială a festivalului: Renault
Cu sprijinul: Catena, Groupama Asigurări, Apa Nova, Silva
Cafeaua oficială a festivalului: Nespresso
Ediția a opta a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti.
Les Films de Cannes à Bucarest este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, de Centrul Naţional al Cinematografiei și finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB, cu sprijinul SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques și al Institutului Cultural Român.
Parteneri media: Europa FM, Zile și Nopți, Cinemap, Glamour, VIVA!, ELLE, News.ro, A List Magazine, Observator Cutural, Scena 9, Agerpres, Cinemagia, LiterNet, Movie News, AaRC, Cinefan, Umblat.ro, Urban.ro
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Edițiile din cele 7 orașe sunt realizate cu susținerea: Brașov – proiect cofinanțat de Consiliul județean Brașov, Cluj-Napoca – proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca și cu susținerea Asociației Suedia, Sibiu – în parteneriat cu ASTRA Film Festival, Arad – cofinanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad, Timișoara – cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și Filarmonicii Banatul, Iași – cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Ateneului din Iași și la Suceava – cu sprijinul Primăriei din Suceava.
BRD investește în cultură, educație și sport, privilegiind proiecte care însoţesc dezvoltarea şi facilitează progresul noii generații și aduc valoare pe termen lung. Cultura reprezintă un pilon esențial de dezvoltare a societății, iar BRD încurajează proiectele inovatoare, care să fie recunoscute și apreciate de tineri.
Urmând această viziune, BRD a creat Scena9, o platformă de jurnalism care oferă zilnic instrumente de orientare pe harta lumii culturale din România și susține constant inițiative de teatru, film, artă vizuală contemporană sau muzică clasică, conturându-şi astfel universul implicării în cultură.
Detalii: www.filmedefestival.ro.
Ne puteți urmări pe Facebook: Les Films de Cannes a Bucarest.