Joi, 8 decembrie 2011, la Clubul Diplomatic, Asociatia Global Focus a gazduit, in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, un dineu de gala in sprijinul proiectului de restaurare “60 de biserici din lemn”. Fondurile au fost donate pentru continuarea procesului de restaurare a Bisericii din lemn de la Ursi, judetul Valcea [Hramul Buna Vestire si Arhanghelul Mihail].
Intitulat “identitate, duh, permanenta”, eveniment a fost conceput pentru a lansa o dezbatere ampla cu privire la diferite dimensiuni ale identitatii nationale (patrimoniu national, mestesuguri, traditii, muzica si port popular) si responsabilitatea civica a elitelor romanesti de a contribui la recuperarea si conservarea acestora. Evenimentul a avut ca motto un citat din Grigore Lese:
[…] pentru fiecare dintre noi, intoarcerea la obarsii este obligatorie.
Spre obarsii urci, nu cobori, caci pentru a-ti putea atinge radacinile,
trebuie sa-ti inalti sufletul”
Programul serii a inclus expozitie de fotografii inainte/dupa restaurare a monumentelor istorice (Art Conservation Support), precum si a bisericilor din cadrul proiectului “60 de biserici din lemn”, concert de muzica de camera (CVARTET TONICA), muzica arhaica romaneasca interpretata de Doina Lavric, precum si prezentarea unei serii de proiecte derulate de parteneri, care contribuie la substantierea mesajului central: Iulia Gorneanu, Cristina Grama, Art Conservation Support, Arts, Fundatia Noi Orizonturi, Evadeaza cu noi.
Gala a beneficiat de prezenta reprezentantilor mediului diplomatic acreditat la Bucuresti, diplomati romani de rang inalt, oameni de afaceri, mediu politic si academic, societate civila. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul sponsorilor: SC Matting Management Partners RO SRL; Swiss Ecodent Clinic SRL si Paul Masters Creative.
Detalii suplimentare pot fi solicitate la globalfocus.2011@gmail.com.
Asociatia GlobalFocus este o platforma de implicare a elitelor profesionale in dezvoltarea naţionala si de racordare la dinamicile emergente la nivel global. Global Focus isi propune: 1) crearea de oportunitati pentru participarea sistematica a expertilor din societatea civila la formularea de politici si proiecte de dezvoltare; 2) realizarea de studii si evenimente pentru o mai buna cunoastere in Romania a dinamicilor internationale emergente, regionale si globale – si racordarea la acestea.