O salată “boeuf, fără boeuf” dar cu raci, frigărui cu fudulii de răţoi, avocado şi… mămăligă sunt câteva dintre preparatele de Revelion, gătite de masterchef Dinescu pentru invitatul său. Vedem ultima ediţie „Politică şi delicateţuri” a anului la TVR 1, pe 31 decembrie, de la 15.30.
Se spune că ceea ce faci în ultima zi a anului vei face și anul următor. Așa că, în după-amiaza zilei de 31 decembrie, Mircea Dinescu întinde o masă mare la Cetate, cheamă lăutarii și îl poftește pe Silviu Petcu, simpaticul membru al grupului Distractis, să i se alăture la ultima ediție din acest an a emisiunii “Politică și delicatețuri”.
Poetul se pune pe gătit și, cu ajutorul invitatului său, prepară o salată “boeuf, fără boeuf” dar cu raci, căci tradiția spune ca e bine să mănânci pește sau locuitori de-ai apelor la trecerea dintre ani. Tot atunci, cei doi mai pregătesc câteva frigărui în stilul lui Dinescu, cu fudulii de rățoi, avocado și… mămăligă. Iar în final, pentru că urmează o noapte lungă, o salată de crudități din care nu putea să lipsească portocala.
Și de această dată vremea a fost prielnică statului afară, soarele cu dinți a strălucit pe tot parcursul zilei, iar la finalul emisiunii oferă gazdei și musafirilor spectacolul apusului în Dunăre.
Constantin Lătărețu și taraful său încălzesc atmosfera, iar Silviu Petcu se declară încântat de frumusețea locului, de primirea călduroasă și, desigur, de bucatele și vinul poetului.
Așadar, dacă doriți să începeți petrecerea de Revelion mai devreme, vă așteptăm de la 15.30, la TVR1, cu “Politică și delicatețuri”!