- Peste 150 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume
- Pagini dedicate deținătorilor de recorduri din România
Editura Didactica Publishing House aduce pe piața locală, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o ediție în limba română a Guinness World Records – Cartea Recordurilor, autoritatea globală în materie de recorduri. Ediția aniversară a faimoasei cărți conține pagini dedicate recordmanilor români din domenii diverse, de la sport până la diorame LEGO și este lansată oficial la nivel global pe 12 septembrie.
De 70 de ani, Guinness World Records – Cartea Recordurilor reunește mii de recorduri, din domenii diverse, de la știință, sport, tehnologie, muzică, film, carte până la natură și stil de viață. Anul acesta, ediția aniversară ajunge pe piața din România, cu o ediție dedicată cititorilor români și deținătorilor de recorduri locali. Printre recordurile incluse în ediția 2025 în limba română se numără Cea mai mare imagine a unei umbrele formate din oameni, Cel mai mare tricou realizat din sticle de plastic reciclate, Cea mai mare dioramă LEGO și multe altele. De asemenea, sportivi români precum Ghiță Mureșan, Cristina Neagu și mulți alții se vor regăsi între paginile cărții cu recordurile deținute.
„Guinness World Records 2025 marchează 70 de ani de senzație editorială cu vânzări de peste 150 de milioane de exemplare. Această nouă ediție – complet revizuită și actualizată cu peste 1.000 de imagini – marchează aniversarea noastră de platină și continuă tradiția anuală de a raporta toate realizările de recorduri mondiale recente. În ultimul an, am revizuit aproape 30.000 de aplicații, iar rezultatul este o carte plină de mii de fapte și realizări impresionante pentru întreaga familie”, spune Craig Glenday, redactor-șef al Guinness World Records.
„Ne-am dorit să aducem în România Cartea Recordurilor – Guiness World Records pentru că este o carte ce transcende generațiile, iar atât copiii, cât și părinții iubesc recordurile. Mai mult decât atât, este o ediție multimedia, interactivă, adaptată felului în care tinerii cititori își culeg informațiile și își antrenează curiozitatea, fiind o modalitate atractivă de a învăța lucruri noi din domenii precum artă, biologie, tehnologie, sport și multe altele”, menționează Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.
Coperta ediției GWR2025 este realizată de artistul digital 3D Chris Labrooy și a fost inspirat de interesul său în transformarea „lucrurilor obișnuite de zi cu zi în forme tipografice și sculpturale noi”.
Ce aduce nou această ediție pentru cititori:
- Ediția aniversară începe cu un capitol care trece în revistă cărțile GWR din ultimii 70 de ani. Cititorii vor vedea cum a evoluat designul cărții din 1955 până în 2015 – precum și unele dintre recordurile stabilite în fiecare deceniu.
- Aniversarea de 70 de ani este marcată prin acordarea statutului Icon de platină unor deținători de recorduri renumiți, precum Taylor Swift și LeBron James, care exemplifică esența titlului Cartea Recordurilor – Guinness World Records.
- Capitolele Flashback explorează istoria unora dintre cele mai importante categorii de recorduri și speculează asupra limitelor ulterioare ale recordurilor, cum ar fi soluționarea cubului Rubik în mai puțin de 3 secunde.
- Dragă GWR… este o secțiune specială ce oferă o privire în arhivele Cărții Recordurilor pentru a descoperi aplicații inedite care nu au fost acceptate, dar care subliniază creativitatea umană și dorința de a obține un certificat Guiness World Book.
Cititorii vor mai putea explora și capitole despre lumea naturală, umanitate, o zonă dedicată celor mici, recorduri fascinante în arte și divertisment, știință și tehnologie și sporturi. Capitolul Young achievers – Tineri deținători de recorduri, cu vârste sub 16 ani, îi vor inspira pe copii să doboare propriile recorduri.
Cartea Recordurilor Guinnes World Records 2025 ediția în limba română are un preț recomandat de 128 lei, și poate fi pre-comandată online de pe edituradph.ro, unde beneficiază de o ofertă specială de lansare: 20% reducere. Livrările încep pe 12 septembrie 2024, de la această dată urmând să fie disponibilă și în magazinele și librăriile partenere.
Despre Guinness World Records
Care este cea mai rapidă pasăre de vânătoare din Europa? Aceasta a fost întrebarea care a inspirat fondarea Guinnes World Records în 1955. Începând cu o singură carte publicată într-o cameră deasupra unei săli de sport, GWR a crescut pentru a deveni un brand multimedia global, cu birouri în Londra, New York, Beijing, Tokyo și Dubai.
Astăzi, GWR livrează conținut de top, nu doar prin cărți, ci și prin emisiuni TV, rețele sociale și evenimente live. Consilierii noștri interni lucrează îndeaproape cu branduri și afaceri din întreaga lume pentru a valorifica puterea recordurilor mondiale și a oferi campanii și soluții de afaceri premiate.
Prin departamentul de producție intern, GWR Studios, creează conținut pentru difuzori, parteneri de brand și platforme digitale. Divizia de Servicii de Divertisment oferă acces la o gamă diversă de experiențe live, unde vizitatorii pot descoperi și chiar încerca să doboare recorduri oficiale.
Indiferent de mediul folosit, scopul final al GWR este să facă lumea un loc mai interesant, distractiv și pozitiv. Pentru a te alătura acestei comunități deținători de recorduri – și pentru a afla răspunsul la acea întrebare inițială – vizitează guinnessworldrecords.com.