Didactica Publishing House prezintă peste 30 de noi titluri, multe dintre acestea semnate de autori români, consacrați, dar și debutanți, la Târgul de Carte Gaudeamus, care are loc la București în perioada 7-11 decembrie. De asemenea, editura a pregătit ateliere de creație, de gestionare a emoțiilor, de mediu sau de educație financiară, precum și întâlniri cu autorii, pachete speciale de Crăciun și reduceri.
Curaj, încredere în sine, gestionarea emoțiilor, empatia și relația dintre frați, alături de povești pline de aventură sunt câteva dintre subiectele celor mai noi apariții editoriale ale Didactica Publishing House. Printre autorii care semnează aceste titluri se numără scriitori apreciați pe piața din carte din România, printre care Gabriela Gîrmacea, Adriana Mitu, Simona Epure sau Alexandra Lopotaru, autori debutanți – Diana Mihăilă, Simona Misir, Elena Jida, Monica Mereuță, Adriana Georgescu, Simona Burlacu ori Janina Năstase, dar și autori recunoscuți la nivel internațional, cu titluri în topurile de profil, precum Susan Verde, Peter H. Reynolds, Piret Raud ori Astrid Sheckels. Lor li se alătură în paginile ce așteaptă să fie răsfoite ilustratori români talentați, precum Theodora Morărescu, Ioana Cristina Vlădoiu, Alina Astăluș, Simona Burlacu, Lavinia Trifan, Diana Tivu, Beatrice Gherghel și mulți alții.
Ne bucurăm să încheiem un an complicat cu un număr atât de mare de noutăți, titluri iubite în întreaga lume, cu milioane de exemplare vândute, dar și un număr aproape la fel de mare de titluri semnate de autori români. Am păstrat pentru finalul de an titluri axate pe dezvoltarea personală a copiilor, cum sunt cele despre curaj – de la curajul de a fi tu însuți până la curajul de a explora lumea și de a-i descoperi frumusețea, chiar și atunci când necunoscutul te sperie. Sperăm ca acestea să-i inspire pe copii și pe părinți deopotrivă, a declarat Florentina Ion, fondator editura Didactica Publishing House.
Titlurilor de ficțiune li se adaugă și noi apariții pe segmentul de parenting, dar și cel de specialitate, concentrate pe activitatea cadrelor didactice, precum și noi abordări sau reeditări ale operelor clasice, respectiv noi abordări ale biografiilor autorilor care au marcat literatura română, cum ar fi Ion Luca Caragiale și Mihai Eminescu.
Lăsați copiii să se joace reunește, de exemplu, două culturi, două sisteme educaționale – finlandez și american – doi cercetători extrem de apreciați, care ajung la aceeași concluzie și anume că jocul este esențial pentru dezvoltarea copilului. Colecţia Biografii, pe de altă parte, reprezintă o abordare diferită a zonei educaționale, prin care ne propunem să aducem în atenţia cititorilor de vârstă școlară și nu numai viaţa şi opera marilor scriitori ai literaturii române, înțelegând contextul istoric, politic și cultural al vremurilor respective, a mai precizat Florentina Ion.
De asemenea, multe dintre aceste noi titluri au reprezentat un prilej pentru a-i aduce pe autori mai aproape de cititori, prin sesiuni de autografe și întâlniri, dar și de a porni conversații cu copiii și părinții despre subiecte care îi preocupă: identificarea și gestionarea emoțiilor, educația financiară, educația pentru mediu, bullying și multe altele.
Întregul program al lansărilor, atelierelor și evenimentelor organizate de editura DPH la Târgul de Carte Gaudeamus poate fi accesat aici, iar participarea la oricare dintre evenimente este gratuită.