Joi, 28 martie, la ora 19.00, la Librăria Bastilia (Pţa Romană nr. 5) din Bucureşti, va avea loc o dezbatere pe tema „Tendinţe în literatura universală actuală”, prilejuită de apariţia a trei noi serii în cadrul colecţiei „Biblioteca Polirom”: Esenţial, Actual, Junior.
Invitaţi: Aurora Liiceanu, Cristian Teodorescu, Bogdan Ghiu, Bogdan-Alexandru Stănescu, Dan Croitoru, Alin Croitoru
De asemenea, toţi cei care îndrăgesc „Biblioteca Polirom” sînt invitaţi să aducă la eveniment cartea preferată din această colecţie şi să participe la discuţie.
De la începutul acestei primăveri, în colecţia „Biblioteca Polirom”, unul dintre cele mai apreciate şi mai iubite proiecte editoriale dedicate ficţiunii străine, au apărut seriile:
· „Esenţial”, dedicată autorilor consacraţi, cărţilor importante din literatura lumii”;
· „Actual”, ce va cuprinde scriitori contemporani, voci şi tendinţe noi în literatura universală de azi;
· „Junior”, serie în care vor apărea cărţi pentru adolescenţi şi pentru tinerii de toate vîrstele.
Un spot dedicat noilor serii BP, aici.
Primele titluri apărute în noile serii din colecţia „Biblioteca Polirom” (disponibile atît în librării, cît şi pe www.polirom.ro) sînt: Ultimul dans al lui Charlot de Fabio Stassi, Davaiştii de Irvine Welsh, Copilul zînelor de Philippa Gregory, Cîntul lui Ahile de Madeline Miller, Libertatea de a iubi de Usma Azlam Khan, Poveste pentru timpul prezent de Ruth Ozeki, precum şi noi ediţii ale volumelor Marina de Carlos Ruiz Zafon, Baudolino de Umberto Eco, 1001 de zile sau Noua Şeherezadă de Ilf şi Petrov, Purificare de Sofi Oksanen, O vară fără bărbaţi de Siri Hustvedt, Zile birmaneze de George Orwell şi Harta şi teritoriul de Michel Houellebecq.
Primul titlu din colecţia „Biblioteca Polirom” a fost publicat în 1998. Între anii 2001 şi 2005, colecţia a fost coordonată de Denisa Comănescu, iar din 2006, coordonatorul acesteia este Bogdan-Alexandru Stănescu. Pînă în prezent, în „Biblioteca Polirom” au fost publicate peste 900 de titluri, cu patru milioane de volume tipărite, şi 20 de serii de autor: Samuel Beckett, Saul Bellow, Jorge Luis Borges, John Fowles, Ernest Hemingway, Danilo Kiš, Doris Lessing, David Lodge, Amin Maalouf, Henry Miller, Haruki Murakami, Amélie Nothomb, Vladimir Nabokov, Orhan Pamuk, Pier Paolo Pasolini, Philip Roth, Salman Rushdie, JoséSaramago, John Steinbeck, Mika Waltari.
Bestseller-urile colecţiei sînt De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger, Marele Gatsby de F.S. Fitzgerald, Lolita de Vladimir Nabokov, Numele trandafirului de Umberto Eco, şi Idiotul de F.M.Dostoievski.
Calitatea traducerilor, diversitatea tematică, ţinuta grafică, sincronizarea cu cele mai noi apariţii din literaturile lumii sînt doar cîteva din atuurile prin care colecţia s-a impus în rîndul iubitorilor de beletristică din România.
Din septembrie 2011, cărţile colecţiei „Biblioteca Polirom” sînt editate şi în format digital (eBook).