Librăria Cărturești Carusel și Tritonic Grup Editorial au plăcerea de a invita publicul la o dezbatere captivantă și utilă: „Ne-pacea informațională. Cine pierde și cine câștigă în epoca hiperconectivității”. Evenimentul va avea loc luni, 27 mai 2024, începând cu ora 18:00, în București, la Librăria Cărturești Carusel, Str. Lipscani nr. 55.
În cadrul evenimentului va fi prezentat volumul „Ne-pacea informațională. Cine pierde și cine câștigă în epoca hiperconectivității”, care reunește articole publicate de Alina Bârgăoanu între 2019 și 2023. Această lucrare oferă o perspectivă profundă asupra crizelor multiple declanșate sau accelerate de pandemia de Covid-19, abordând teme precum lecțiile (ne)învățate ale pandemiei, războiul interpretării și Pax Technica.
Invitați:
Alina Bârgăoanu – autoare și decan al FCRP.
Adrian Artene – director editorial Trustul de presă GÂNDUL.
Cristian Grosu – redactor-șef cursdeguvernare.ro.
Bogdan Hrib – coordonator TRITONIC Academic Books.
Participanții vor avea ocazia să discute direct cu autoarea și invitații, explorând temele complexe prezentate în carte.
“Volumul de față reunește articole publicate în perioada 2019–2023, oferind, astfel, o fotografie, aflată la granița dintre editorial, jurnal și reflecție academică, a crizelor multiple pe care pandemia de Covid-19 le-a declanșat sau doar le-a accelerat. Oricât de răzlețe ar părea dacă ar fi consultate exclusiv în mediul online, articolele selectate sunt unite de câteva teme comune: lecțiile (ne)învățate ale pandemiei, războiul interpretării și Pax Technica. Vă invit să citiți sau să recitiți articolele reunite în volum prin prisma acestor teme și preocupări dominante și, mai ales, interconectate.”, Alina Bârgăoanu.
Despre carte
„Ne-pacea informațională. Cine pierde și cine câștigă în epoca hiperconectivității” reunește o selecție de articole publicate între 2019 și 2023, oferind o analiză cuprinzătoare asupra impactului hiperconectivității asupra societății contemporane. Autoarea explorează teme precum lecțiile pandemiei, războiul interpretării și Pax Technica, oferind cititorilor o perspectivă rafinată la granița dintre editorial, jurnal și reflecție academică.