În această sâmbătă, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD
Sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 19.00, Liana Stanciu încearcă să descopere răspunsul la o întrebare interesantă: se făcea artă de calitate şi în timpul comunismului? Ar fi fost mai bine ca artiştii să nu creeze pentru a nu cauţiona sistemul dictatorial?
Pe acest subiect, Liana Stanciu va analiza arta înainte şi după Decembrie 1989 cu invitaţii săi: Sandra Pralong şi academician Razvan Theodorescu.
O altă personalitate pe care telespectatorii o vor putea urmăriîn această săptămână la "Arte, carte si capricii" este Răzvan Popovici, directorul festivalului SoNoRo. Acesta, într-un interviu special, va prezenta cea de-a noua ediţie a Festivalului care aduce marea muzică în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, cu un repertoriu fascinant: de la cea mai rafinată muzică de cameră a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms, Edward Elgar, Claude Debussy sau César Franck, la exactitatea experimentală din Living Room Music a lui John Cage.
În cadrul Anului Brancoveanu, coregrafa Irinel Anghel a conceput o călătorie inedită cu cinci popasuri la Palatul Cantacuzino. Nu a fost teatru, nu a fost concert, nu a fost dans, nu a fost o conferinţă, nu a fost film. Nu a fost nimic din ceea ce se întâmplă în mod obişnuit într-un asemenea proiect. A fost experienţă oferită publicului într-un tur al muzeului ghidat de performeri – de care acum se pot bucura şi telespectatorii.
Cele mai frumoase apariţii editoriale ale anului 2013 le găsiţi tot în această ediţie a emisiunii "Arte, carte şi capricii", precum şi detalii despre ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu ce se anunţă, de pe acum, a fi una de excepţie!
Reportajele speciale din această săptămână ne prezintă lumea profesorului universitar Adina Nanu desprinsă, parcă, dintr-un alt timp – precum şi succesul extraordinar al Operei Comice pentru Copii la “Beijing International Tourism Festival”.