Marţi, 25 noiembrie 2008, Agora Media a organizat a treia ediţie SolePAD la Bacău. Dedicat reprezentanţilor mediului de afaceri din judeţele Bacău şi Neamţ, evenimentul a avut loc în sala de conferinţe din cadrul sediului Agricola Internaţional.
Agenda SolePAD Bacău a încercat să răspundă problemelor concrete cu care se confruntă în prezent mediul de afaceri din România, prin prezentarea celor mai performante soluţii IT&C şi financiare.
Viziunea companiei Dell este de a simplifica IT-ul, lucrând mai repede, mai bine şi mai inteligent. Alin Luca, Account Manager în cadrul Dell, a prezentat serviciile şi produsele Dell în România, o parte dintre acestea fiind dedicate IMM-urilor. Echipamentele din linia Vostro, constând în laptop-uri şi desktop-uri concepute specific pentru necesităţile IMM-urilor, aduc tehnologia înaltă într-un design de business, la preţuri care se apropie de cele ale echipamentelor consumer. Ca noutate, notebook-urile Vostro A840 şi A860 reprezintă răspunsul Dell la cererea de produse accesibile, preţurile acestora fiind sub 500 de euro cu TVA inclus. Tot pentru IMM-uri, Alin Luca a prezentat dispozitivul de stocare Dell Equallogic, care vine echipat complet pentru a putea fi pus în funcţiune chiar şi de utilizatorii obişnuiţi.
Anul acesta, compania Intel împlineşte 40 de ani de activitate, fiind la ora actuală una dintre cele mai mari companii din lume. De ce este Intel atât de puternică? Pentru că acordă o foarte mare importanţă procesului de fabricaţie, compania deţinând în prezent 15 fabrici, în care se lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Florin Răclariu, Market Development Manager în cadrul Intel, a vorbit despre tehnologii noi, management şi performanţă, punând accent pe tehnologia Intel de producţie a procesoarelor în 45nm. Intel produce în prezent procesoare mobile pentru notebook-uri, procesoare pentru desktop-uri şi procesoare pentru servere, acoperind toate gamele de aplicaţii şi nivele de performanţă. Luna aceasta, Intel a lansat concomitent în întreaga lume, inclusiv în România, Intel Core i7, o nouă arhitectură de procesare pentru desktop-uri.
În 2004, Lenovo a preluat de la IBM partea de desktop-uri şi notebook-uri, în 2007 pe cea de staţii grafice, iar în septembrie 2008 tehnologia de servere. Misiunea companiei este în prezent aceea de a produce cele mai fiabile computere şi cele mai bune din punct de vedere calitativ. Valentin Mateiaşi, Local Reseller Manager în cadrul Lenovo, a trecut în revistă principalele îmbunătăţiri aduse de Lenovo gamei de notebook-uri ThinkPad, după preluarea acesteia de la IBM – carcase din aluminiu pentru o rezistenţă ridicată, cea mai bună perfomanţă wireless, propriile ventilatoare pentru reducerea căldurii şi a zgomotului, canale de drenare a lichidelor vărsate accidental pe tastatură, cip de securitate şi identificare biometrică şi facilităţi de recuperare care nu necesită pornirea sistemului de operare.
Ghidul European CEMEP arată că 45% din eşecurile de sistem sunt generate de problemele de alimentare cu energie, cauzate de variaţii ale tensiunii, întreruperi totale ale alimentării electrice, interferenţe sau variaţii de frecvenţă. Oana Muscalu, Marketing Manager la Power Systems Rom, a oferit soluţii la toate aceste probleme, prin prezentarea produselor profesionale pentru protecţia aplicaţiilor IT oferite de compania pe care o reprezintă – UPS-uri marca Socomec, grupuri electrogene VISA şi CTM, stabilizatoare de tensiune IREM şi echipamente de producţie proprie. Pentru IMM-uri, Oana Muscalu a recomandat gama de UPS-uri NETYS, disponibile în trei configuraţii diferite – NETYS PE, NETYS PL şi NETYS PR.
Cătălin Vacaru, Program Development Manager Provinces în cadrul Fujitsu Siemens Computers, a făcut o prezentare generală a companiei pe care o reprezintă în zona Moldovei. Fujitsu Siemens Computers este furnizor de platforme, soluţii şi servicii pentru infrastructura IT, oferind un portofiu extins de produse – clienţi IT şi soluţii pentru mobilitate, servere şi sisteme de stocare, soluţii pentru infrastructura IT standardizate, la cheie, acompaniate de o gamă completă de servicii, servicii de mentenanţă şi suport şi servicii de integrare.
Vasile Avădanei, Consilier programe la OTIMMC Bacău, a vorbit în deschiderea secţiunii dedicate finanţărilor despre problemele întâmpinate în 2008 de IMM-uri în depunerea de proiecte în cadrul Axei prioritare I – Dezvoltarea unui sistem inovativ de producţie – din Programul POS CCE. Pentru sectorul de investiţii, la primul Apel din 2008 – Sprijin financiar cu valoarea cuprinsă între 920 001 şi 5 560 000 lei, acordat pentru investiţii în IMM-uri, au depuse 723 de proiecte, în timp ce la cel de-al doilea Apel – Sprijin financiar în valoare de până la 920.000 lei, au fost depuse 854 de proiecte până la 1 octombrie şi 909 proiecte până la 25 noiembrie. Cele mai mari probleme au fost înregistrate în cazul proiectelor mari, încadrate la primul Apel, unde în faza de examinare ex-ante, de verificare a documentaţiei, a fost admis doar unul din cinci proiecte depuse.
Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnolgia Informaţiei administrează Axa prioritară 3 din Programul POS CCE. Adrian Susac, Consilier la Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale din cadrul MCTI, a pus accent pe Domeniul 3 al acestei Axe – Dezvoltarea e-Economiei, dedicat IMM-urilor. Toate apelurile de proiecte pentru cele două operaţiuni ale acestui domeniu – Suport pentru implementarea de sisteme informatice integrate şi alte aplicaţii electronice pentru managementul afacerilor şi Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comerţ electronic şi alte soluţii electronice pentru facilitarea operaţiunilor B2B – vor fi redeschise în 2009, informaţii suplimentare fiind disponibile la adresa //fonduri.mcti.ro.
SolePAD Bacău a fost promovat cu sprijinul partenerilor media 1TV Bacău, Observator de Bacău, Ziarul de Bacău, Ghidulbacaului.ro, Bacaul.ro, Orasultau.ro, Calendarevenimente.ro, wall-street.ro, acasa.ro, ClubAfaceri.ro, PRwave, Comunicatedepresa.ro, PRdirectory şi al publicaţiilor Agora Media – eWeek, Channel Partner, PC Magazine şi Agora News.
Următoarea conferinţă SolePAD va avea loc joi, 27 noiembrie 2008, la Iaşi. Programul şi locaţia evenimentului sunt disponibile la adresa www.solepad.ro.
{mosloadposition user10}