Pentru a cincea oara, Filarmonica “George Enescu” anunta deschiderea Stagiunii de marti seara . Proiect ce-si propune sa aduca in atentia publicului muzica de camera in interpretarea celor mai buni tineri muzicieni ai momentului, majoritatea aflati la studii in strainatate si castigatori de premii nationale si internationale, Stagiunea de marti seara debuteaza in sezonul 2013 – 2014 cu un recital de liduri sustinut de Andreea Iftimescu.
Stagiunea de marţi seara
Marti, 15 Octombrie 2013, 19:00 – 20:00, Sala mica
ANDREEA IFTIMESCU – mezzosoprană
VERONA MAIER – pian
Program:
Robert Schumann
Frauenliebe und Leben
Gustav Mahler
Kindertotenlieder
Coproducător: Radio România Muzical
Andreea Iftimescu, mezzo-soprana. In prezent doctoranda a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, mezzo-soprana Andreea Iftimescu a absolvit sectia canto a acestei prestigioase institutii de invatamant in 2008, la clasa prof.univ.dr.Maria Slatinaru-Nistor, urmand cursurile de masterat la clasa prof. univ. dr. Eleonora Enachescu. Inca din timpul studiilor, a fost remarcata pe scene din tara si strainatate. Astfel in 2004 a fost solista in opera “Brundibar” de Hand Crasa in cadrul Festivalului “Voix Étouffée” de la Paris. In anul 2009, Andreea Iftimescu a obtinut Marele Premiu la Concursul de Canto “Paul Constantinescu” de la Ploiesti, iar in 2010 a primit Premiul special la concursul “Salice d’oro”, Italia.
In stagiunea 2010-2011, Andreea Iftimescu a debutat la Opera Nationala Bucuresti, in cadrul Studioului Experimental de Opera si Balet “Ludovic Spiess”, interpretand rolul Agata din opera “Le Cantatrici villane” de Valentino Fioravanti. Tot in aceasta perioada a fost solista in cadrul emisiunii Generatia XXI difuzat de Societatea Romana de Radiodifuziune, a interpretat rolul Carmen in spectacolul “La Tragedie de Carmen” de Marius Constant in cadrul Festivalului “CHEI” de la Bucuresti, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, si in cadrul Festivalului “Opera Viva”, de la Cluj-Napoca. De asemenea, a sustinut un concert vocal-simfonic cu lucrarea “Craiasa Zapezii” de Liana Alexandra, sub bagheta dirijorului Cristian Brancusi, alaturi de Orchestra de Camera Radio Bucuresti (2010) si a fost solista in cadrul concertului de deschidere a stagiunii Filarmonicii de Stat din Sibiu, interpretand “Kindertotenlieder” de Gustav Mahler, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea (2011). Repertoriul sau cuprinde roluri precum Olga din “Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski, Charllotte din “Werther” de Jules Massenet, Bradamante din “Alcina” de georg Friedrich Händel, Maddalena din “Rigoletto” de Giuseppe Verdi, La Zia Principessa din “Suor Angelica” de Giacomo Puccini.
După absolvirea, în 1984, a Universităţii de Muzică din Bucureşti, VERONA MAIER a devenit cadru didactic la catedra de muzică de cameră. În 2006 a obţinut titlul de Doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cu teza Alegerea spontană a tempourilor pentru preludiile şi fugile din „Clavecinul Bine Temperat” de J. S. Bach. Debutul său concertistic, din 1970, a deschis drumul a numeroase concerte şi recitaluri care au avut loc pe scene din Italia, Elveţia, Franţa, Grecia, Ungaria, Germania, Slovacia, Austria, Spania, Portugalia, Danemarca, Polonia, Suedia, Anglia şi Cehia, precum şi al participării la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale. Alături de Georgeta Stoleriu (soprană, lăută, percuţie), Anca Iarosevici (viola da gamba discant, alto, tenor) şi Robert Dumitrescu (viola da gamba tenor, fidel, lăută, percuţie), face parte din formaţia de cameră Studioul de Muzică Veche, evoluând la clavecin şi percuţie. A realizat înregistrări şi a participat la numeroase emisiuni pentru radio şi televiziune. Este prezentă pe şapte CD-uri realizate în ţară şi în străinătate. A fost solicitată de mai mulţi regizori, pentru a asigura consultanţa de specialitate la muzica mai multor filme pentru marele sau micul ecran: Moara lui Călifar (Şerban Marinescu, 1986), O vară de neuitat (Lucian Pintilie, 1994), Craii de Curtea Veche (Mircea Veroiu, 1996), Scrisorile prietenului (Mircea Veroiu, 1997). În 2004 a fost distinsă de către Preşedinţia României, cu medalia „Meritul cultural” – clasa I.
Sponsori: ING Bank, Volksbank, Lions Club, Apanova, Cognistudio, Generali, Ferrero Rocher, Linde
Parteneri: Art Line, Editura Anima, Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass
Parteneri media: Bucharest Herald, TVR Cultural, Sapte Seri, LiterNet, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Allgemeine Deutsche Zeitung, Port.ro, Cronica Romana, SiSC, ArtClue, Salut Bucureşti, Revista Tango, Pro Video