Astăzi, de Ziua Mondială a Mediului, Asociaţia Environ dă startul competiţiei “Leapşa Reciclării”, parte din programul de responsabilitate socială pentru companii ,,Recycle Mit! – Provocare la reciclare”.
Plecând de la premisa că sustenabilitatea joacă un rol tot mai important în dezvoltarea unei companii, Asociaţia Environ, în parteneriat cu AHK România – Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), desfăşoară în această perioadă a doua ediție a campaniei ,,Recycle Mit! – Provocare la reciclare”. „Recycle Mit” are ca obiectiv formarea unei comunităţi de business sensibilă la problemele de mediu prin creşterea cantităţii de deşeuri electrice şi baterii uzate colectate de la companii şi reciclate, prin intermediul unui program complet de CSR.
“Leapşa Reciclării” are loc în perioada 5-19 iunie şi vizează stimularea competitivităţii între companiile din mediul de afaceri local, pentru încurajarea predării şi reciclării de deşeuri electrice şi a bateriilor uzate. Astfel, angajaţii şi organizaţiile care colectează echipamente pentru reciclare vor fi înscrişi automat într-o tombolă cu premii – bilete la concertul lui Bon Jovi sau brăţări Fitbit. Totodată, pentru compania care va preda cele mai multe deșeuri în cadrul competiţiei, Asociaţia Environ va organiza un eveniment special pe 20 iunie, cu ateliere creative şi training-uri interactive pe tema reciclării destinate atât angajaţilor, cât şi copiilor acestora.
„Un monitor vechi care sfârșește la groapa de gunoi sau o singură baterie aruncată la întâmplare plantează automat în natură „semințe” de cadmiu, mercur, litiu și alte metale grele extrem de nocive pentru om și natură. Ne dorim ca cei care înțeleg riscurile la care ne expunem când nu reciclăm deșeurile electrice să acționeze și să dea mai departe sub formă de „leapșa reciclării” mesajul colectării selective. Credem cu tărie că mediul de business din România are forța necesară de a genera această schimbare. Drept dovadă, 30 de companii au răspuns deja invitației noastre şi încurajăm reprezentanţii mediului de afaceri să se implice în continuare.
Pe scurt, programul Recycle Mit înseamnă bine pentru mediu (prin reciclare), bine pentru comunitate (prin donația caritabilă de la final) și bine pentru compania care se implică (prin componenta puternică de CSR)”, precizează Roxana Puia, Director Marketing Asociaţia Environ.
Participanţii în programul ,,Recycle Mit! – Provocare la reciclare” au ocazia să implementeze la sediul lor un sistem selectiv şi funcţional de colectare şi reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor şi acumulatorilor uzaţi (DBA), contribuind astfel la reducerea poluării cu metale grele şi substanţe periculoase existente în aceste materiale. La finalul proiectului, greutatea deşeurilor colectate de la companiile participante se va transforma într-o donaţie către Asociația Totul este Posibil, care susţine educaţia copiilor cu potențial, dar cu insuficiente resurse pentru a-și urma visele.
Sub sloganul “Lăsăm mâine pe mâini bune”, campania “Recycle Mit – Provocare la reciclare” se adresează tuturor companiilor din mediul de afaceri local şi se desfăşoară până pe 30 octombrie 2019. Participanţii se pot înscrie online, pe www.reciclamimpreuna.ro/recycle-mit/, sau prin e-mail la adresa econet@environ.ro şi vor primi recipiente speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor electrice şi a bateriilor uzate, putând solicita preluarea gratuită a acestora oricând pe perioada derulării campaniei. Preluarea deșeurilor se face de către Environ, la cerere, online sau prin call center (031.827.0000). Regulamentul campaniei, formularul de inscriere şi alte detalii sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro şi www.econet-romania.com.