– elefant.ro are cea mai mare ofertă de carte digitală, cu peste 2000 de titluri –
Pe elefant.ro, prima librărie online ce a pătruns pe piața de eBooks din România și cu o bibliotecă digitală ce adaugă titluri noi periodic, peste 27.000 de români au descărcat cel puțin o carte electronică. 40% dintre cumpărătorii de eBooks de pe elefant.ro au achiziționat și cărți tipărite, iar 60% dintre aceștia citesc exclusiv cărți în format digital.
Cu o medie de aproximativ 3,5 cărți electronice descărcate în fiecare lună de clienții librăriei, pe elefant.ro s-au înregistrat peste 74.000 de descărcări de eBooks din octombrie 2011 până în prezent. elefant.ro are cea mai vastă ofertă de cărți electronice în limba română, accesibile în format EPUB, PDF sau Mobi.
“elefant.ro a îmbogățit piața din România cu peste 2.000 de titluri în format electronic, fiind pionierul industriei de carte digitală și prima librărie online ce a investit în digitalizarea cărtilor pe piața locală. Ne dorim ca până la finalul acestui an să completăm biblioteca digitală elefant.ro cu alte o mie titluri din literatura romanească și universală”, menționează Ana-Rita Da’Ros, director e-commerce la elefant.ro.
Cele mai vândute categorii de eBooks din cadrul elefant.ro sunt:
· Ficțiune – 61.4 %
· Biografii și memorii – 6,8%
· Istorie – 5.4%
· Publicistică și eseuri – 4,3 %
· Cărți de specialitate – 4,2%
· Turims – 3,4 %
· Lecturi motivaționale – 1,4%.
Pentru elefant.ro, cei mai vânduți autori de eBooks sunt: E.L James, Rodica Ojog – Brașoveanu, Neagu Djuvara, Lucian Boia și Parinoush Saniee. Printre cele mai vândute eBooks se numără: Lucian Boia – De ce este România altfel?, Scott Fitzgerald – Marele Gatsby și Neagu Djuvara – O scurtă istorie a românilor.
În cadrul repartiției de eBooks pe edituri, în funcție de numărul de titluri din portofoliu, printre cele mai importante se numără:
· Polirom – 24,4 %
· Humanitas – 10,2%
· Litera – 8,7%
· ALL – 5,2%.
În Europa, conform Forrester Research eReader And eBook Adoption Forecast, 2012 To 2017 (Global), în 2017 piața de eBooks va valora 19 miliarde de dolari, urmată de Statele Unite și Asia. În prezent, americanii citesc aproximativ 24 de cărți electronice în fiecare an, în comparație cu 15 în format hard-copy. De asemenea, nu se observă o preferință pentru vreun dispozitiv anume, având o creștere constantă atât pe computer, tablete și telefoane mobile, cât și pe dispozitivele de eReading.
[Sursa: //blogs.forrester.com/michael_ogrady/13-01-22-europe_will_be_the_largest_ebook_market_by_2017_worth_19_billion]
Cărțile electronice sunt preferate datorită funcționalităților lor: sunt portabile, biblioteca însoțind cititorul în orice destinație; oferă o mare varientate de titluri și rapiditate în descărcare și cumpărare.