„UE – între a fi şi a nu fi. De la obligativitatea standardelor la competitivitatea afacerii”, pe tema trasabilităţii produselor
LOGICODE SA, în parteneriat cu GS1 Romania – Asociaţia Naţională de Numerotare şi Codificare a Articolelor în Sistem GS1, organizează seria de conferinţe cu titlul “UE – între a fi şi a nu fi. De la obligativitatea standardelor la competitivitatea afacerii” – pe tema trasabilităţii produselor destinate consumului, din perspectiva alinierii obligatorii la standardele impuse de legislaţia europeană. Conferinţele se vor derula în 4 dintre cele mai mari oraşe din ţară (Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara), în perioada 25-29 iunie.
Logicode este prima companie românească specializată în tehnologia codurilor de bare, iar GS1 Romania, ca parte a GS1 Europe şi GS1 Global, este unica organizaţie naţională abilitată să administreze, să dezvolte şi să implementeze pe teritoriul României standardele globale pentru coduri de bare, RFID, sincronizarea globală a datelor şi mesageria electronică de afaceri în cadrul lanţurilor de distribuţie.
Tema conferinţei dezbate obligaţia de bază a producătorului din Uniunea Europeană pentru asigurarea siguranţei alimentelor. Ca rezultat al aderării, adoptarea normelor şi a legislaţiei privind siguranţa produselor destinate consumului, atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa europeană, a devenit obligatorie. Reglementările UE recomandă în acest sens strategiile GCI (Global Commerce Initiative) şi ECR (Efficient Consumer Response), iar acestea pun la baza recomandărilor lor sistemul global şi multiindustrial GS1.
Directivele europene sunt stricte şi reglementează obligativitatea trasabilităţii produselor în toate stadiile de producţie, prelucrare şi distribuţie. Deci nu numai producătorii, ci şi distribuitorii sunt vizaţi de legislaţia europeană în domeniu. La nivel internaţional, standardele sistemului GS1 au demonstrat că pot rezolva pe deplin cerinţele de trasare, atât prin sisteme şi reţele informatice specializate, cât şi prin etichetare manuală, soluţiile fiind preluate şi de CEE/ ONU, în ghidurile către utilizatori.
Prezentările din cadrul conferinţei vor oferi informaţii de actualitate privind suportul asigurat de standardele GS1 în înfăptuirea reglementărilor UE şi vor descrie modele de best-practices cu demonstraţii oferite de Logicode şi Centrul de Soluţii al GS1 Romania – totul pentru a dovedi că implementarea unei soluţii de trasabilitate este cheia controlulului, a optimizării proceselor şi, în ultimă instanţă, a performanţei afacerii.
{mosloadposition user10}