Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

De la tamplar, la chef bucatar

Nicolai Tand la un pas sã îşi piardã un deget , riscându-şi întreaga carierã

Un nou sezon al celei mai savuroase competiţii culinare, Top Chef, ia startul în aceastã searã, de la 20:30, la Antena 1. În aceastã toamnã, Antena 1 ascute din nou cuţitele şi pregãteşte cratiţele în cel de-al doilea sezon Top Chef România. Unii dintre cei mai buni bucãtari ai momentului intră într-o competiţie a îndemânării, orgoliului şi ineditului ai cărei arbitri vor fi cei mai apreciaţi şi experimentaţi specialişti în gastronomie din ţara noastră: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand şi Tudor Constantinescu.

Ceea ce puţini ştiu însã este faptul cã Nicolai Tand a fost la un pas de a-şi rata întreaga carierã, pe când avea doar 15 ani: „Meseria mea de bazã e tâmplãria. Tata era tâmplar şi tot ce îi rãmânea lui, foloseam eu. Astfel cã mi-am fãcut singur, în copilãrie, toate jucãriile, doar din lemn şi cuie. Aveam o colecţie impresionantã de tractoraşe, cu remorcã, de toate felurile. La 15 ani însã, circularul mi-a venit de hac şi m-am accidentat rãu, era cât pe ce sã îmi pierd degetul. Am avut cinci copci, iar semnul îl am şi azi. Bine cã nu mi-am atins vreun nerv important, cã nu se ştie dacã aş mai fi fost astãzi unde sunt” îşi aminteşte Nicolai, care nu a renunţat însã nici la tâmplãrie: „Am în casă, la Rozavlea, obiecte făcute de mine. Mi se pare foarte fain să lucrezi cu lemnul. Miroase senzational”.

Juratul Top Chef pãstreazã cu sfinţenie tradiţia şi oricând are puţin timp liber merge cu familia la Maramureş, locul unde se simte cu adevãrat acasã. Deşi este unul dintre cei mai stilaţi bãrbaţi din show biz, Nicolai poartã cu mândrie opincile româneşti: „Îmi place să respect tradiția. Și-acum, la Maramureș, mi-am dat comandă de o gubiță de lînă, de aia groasă, se poartă mult la Bârsana. Mă îmbrac țărănește tot timpul. Și știu să fac opinci. Bunicul meu m-a învățat. Când eram mic, mă încălța mama dimineața, că eu nu puteam să le leg. Ce se mai chinuia… Și la școală mergeam cu opinci. Și-mi plăcea de numa’. Îmi plac lucrurile vechi. Sunt mai oldies, așa.”

Bucuresti, 21.10.2013
{mosloadposition user9}
By Alina E. Popescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.