Potențialul României în domeniul IT prin ochii inventatorului român al automobilul care se poate conduce singur
România a devenit țara cu cei mai mulți experți IT din Europa și este pe locul cinci în lume la acest capitol. “Marele avantaj al informaticii și al electronicii este că au un potențial foarte mare. Cu o investiție de câteva mii de dolari se poate crea o companie cu o valoare de milioane de dolari” a declarat pentru ultimul număr al revistei Forbes Heroes Ionuț Budișteanu, membru al primei generații Forbes “30 sub 30” și unul dintre cei mai tineri și mai apreciați cercetători și inventatori din lume. Despre viitorul industriei, însă, acesta anunță îndreptarea cu pași repezi către o eră a inteligenței artificiale.
Vânat de universități de prestigiu, a ales să rămână în România și crede cu tărie în surprizele pe care le va aduce la un moment dat IT-ul românesc. Premiat în cadrul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013) – cea mai prestigioasă competiție de știință și inginerie dedicată liceenilor din întreaga lume, Ionuț a prezentat o invenție revoluționară, un sistem cu ajutorul căruia automobilele se pot conduce singure și care poate recunoaște cu acuratețe orice obstacole și semne rutiere. Ionuț a împățit din experienta sa publicului român în cadrul evenimentului Forbes Heroes, primul eveniment din România care a adus în fața publicului adevărații eroi, cei care își dedică timpul, energia și resursele pentru construirea unei Românii mai bune.
Pasiunea pentru calculatoare s-a născut din copilarie pentru Ionuț Budișteanu, iar astăzi se numără printre cei mai premiați tineri informaticieni, fiind nominalizat de revista Times în topul celor mai influenți tineri din lume, înaintea unor nume celebre precum Malia Obama (fiica președintelui Statelor Unite) sau Justin Bieber.
Forbes Heroes este un proiect lansat de Forbes România, un eveniment inspirațional, un schimb constructiv de idei între cei mai performanți actori din economia și societatea româneasca și un modul sofisticat de training comprimat într-o zi de conferință – în care trainerii sunt personalități recunoscute în domeniile lor de activitate cu povești speciale din business, sport sau medii creative.
Printre eroii propuși la prima ediție s-au numărat: Mihai Constantinescu, irector Deneral al Festivalului George Enescu, Raed Arafat, secretar de stat, Ministerul de Interne, Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului, Adrian Boțan, director de creație McCann Erikson, Ștefan Mindea, cofondatorul Spitalului de Neurochirurgie Brain Institute, Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster, Leslie Hawke, președinta asociației OvidiuRo sau Traian Brumă, cofondatorul Universității Alternative.