Asociatia Environ, in parteneriat cu Primaria Sectorului 1 si Romprest, demareaza astazi campania “Alunga fantomele electronicelor vechi”. Campania se va derula in perioada 1 – 30 noiembrie si urmareste colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE). Astfel, sectorul 1 al Capitalei devine primul care implementeaza la nivelul intregii comunitati un program functional de constientizare si colectare selectiva a DEEE. Programul va fi dezvoltat cu ajutorul echipelor de voluntari, care vor implica in vanatoarea de fantome asociatiile de locatari, institutiile si companiile din sectorul 1. Campania va avea si o componenta competitionala, menita sa stimuleze colectarea DEEE-urilor. Rezultatele vor fi comunicate in cadrul Galei din 30 noiembrie, unde vor fi premiate cele mai verzi asociatii de locatari, institutii, companii si cetateni ai sectorului 1 Bucuresti.
Continuand seria actiunilor de informare si educare a populatiei vis-a-vis de problema DEEE-urilor, Asociatia Environ demareaza astazi campania «Alunga fantomele electronicelor vechi». Campania se va derula in perioada 1 – 30 noiembrie si este organizata in parteneriat cu Romprest si Primaria Sectorului 1 Bucuresti. Campania nu isi propune doar colectarea selectiva a DEEE-urilor din sectorul 1, ci si constientizarea populatiei in ceea ce priveste pericolul reprezentat de acestea. Componenta competitionala a campaniei vine in sprijinul celor doua obiective mentionate, urmarind stimularea colectarii si a lucrului in echipa.
Campania «Alunga fantomele electronicelor vechi» va implica pe de o parte, asociatiile de locatari si pe de alta parte institutiile si companiile aflate in sectorul 1 al Capitalei. Daca pentru cei dintai informarea se va face prin intermediul agentilor Romprest, institutiile si companiile vor fi vizitate de echipele de voluntari antrenate in proiect de catre Asociatia Environ. Intr-o prima etapa, acestea vor fi informate despre campanie, urmand ca ulterior sa le fie preluate cu titlu gratuit DEEE-urile.
Pentru a stimula colectarea selectiva a DEEE-urilor pe durata campaniei, asociatiile de locatari, dar si institutiile si companiile se pot inscrie intr-o competitie, ai carei castigatori vor fi desemnati pe 30 noiembrie, in cadrul Galei de Premiere. Organizatorii au prevazut trei categorii de premii, dupa cum urmeaza:
1. Asociatii de locatari – Cea mai „verde” Asociatie de locatari
2. Institutii – Cea mai „verde” institutie din Sectorul 1
Companii – Companie „libera” de DEEE-uri
3. Cetateni – Cel mai EcoActiv cetatean al Sectorului 1
Regulamentul concursului este disponibil pe www.environ.ro, in sectiunea dedicata campaniei.
«Consideram ca eforturile conjugate ale Asociatiei Environ, Romprest si Primariei Sectorului 1 reprezinta o buna premisa pentru reusita campaniei. Este doar o prima etapa, care, in timp, speram sa ajute la crearea obisnuintei de colectare selectiva atat pentru cetateni, cat si pentru companii. Speram ca pe 30 noiembrie, la Gala de Premiere, sa fim nevoiti sa acordam mai multe premii decat am prevazut» declara Andrei Orban, Presedintele Asociatiei Environ, initiatorul campaniei.
Pentru o buna derulare a proiectului, vor exista puncte de informare la sediile Environ, Romprest, ca si in cadrul Primariei sectorului 1. Doritorii vor putea apela numarul gratuit 021/9460 pentru preluarea DEEE-urilor.
Despre Asociatia Environ
Asociația Environ este o organizație colectivă non-profit de management DEEE, având ca scop preluarea responsabilităților producătorilor și importatorilor referitoare la colectarea, tratarea, valorificarea și eliminarea nepoluantă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice ( DEEE ), așa cum sunt prevăzute în HG nr. 448/2005.
Pentru aceasta Asociația Environ a dezvoltat un sistem eficient de preluare și valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în concordanță cu legislația în vigoare și cu respectarea obiectivelor Strategiei Naționale pentru Gestionarea Deșeurilor și a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor, în condițiile unei optimizări permanente a costurilor de operare.
Asociația Environ este o organizație deschisă atat producătorilor care doresc să adere ca membri cât și celor care, fără a deveni membri, solicită incheierea unui contract de transfer de responsabilitate.
www.environ.ro