Peste 70% dintre companii aleg să ofere tichete cadou angajaților cu ocazia unor evenimente importante din viața acestora pentru a-i motiva și a le confirma valoarea contribuției la succesul organizației din care fac parte. Cu ocazia zilei de 8 martie, numărul de companii care au optat să acorde salariaților tichete cadou a crescut cu 45% în 2017, comparativ cu 2016, iar valorile comandate au crescut cu 38% în 2017 față de 2016.
Conform volumelor de vânzări din segmentul de tichete cadou, companiile aleg din ce în ce mai des să își fidelizeze angajații prin oferirea de tichete valorice, iar 8 Martie este o ocazie perfectă.
“Acest procent mare de creștere arată, o dată în plus, că avantajele sistemului de tichete valorice, respectiv a celor cu destinația de cadou pentru ocazii speciale, sunt considerabile și luate în calcul de angajatori. Faptul că din ce în ce mai multe companii optează pentru acest instrument de fidelizare a angajaților dovedește atât dorința companiilor de a-și arăta recunoștința față de salariați, cât și utilitatea acordării tichetelor cadou, în astfel de ocazii“, este de părere Elena Pap, Director General Up România.
Cel mai frumos cadou este cel ales de tine
Tichetele Cadhoc sunt, așadar, soluția optimă atunci când vine vorba de un cadou de 8 martie. Doamnele și domnișoarele au în acest fel posibilitatea de a-și alege singure cadoul, iar acest lucru este ceea ce le face plăcere cu adevărat. Opțiunile pe care le au la îndemână sunt nenumărate, ele putând alege cadouri din diverse categorii de produse precum bijuterii, cosmetice, haine, încălțăminte, obiecte de mobilier și decorațiuni interioare, electronice și electrocasnice, dar și servicii de turism.
Avantaje fiscale pentru companii și salariați
Oferirea tichetelor cadou reprezintă o serie de avantaje financiare și pentru companii, acestea fiind supuse reglementărilor din Codul Fiscal, în vigoare din 1 ianuarie 2016. Astfel, cu ocazia zilei de 8 martie, companiile pot acorda tichete cadou angajatelor, iar valorile aferente acestora sunt neimpozabile și scutite de contribuții în cuantum de până la 150 de lei de persoană. De asemenea, tichetele cadou beneficiază de deductibilitate la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.
Noile reglementări ale Codul Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu au impact asupra acestor avantaje ale tichetelor cadou.
În cazul în care se acordă tichete cu o valoare mai mare de 150 de lei, la diferența dintre 150 de lei și valoarea tichetelor cadou se aplică, conform Codului Fiscal, impozitul pe venit de 10% și contribuțiile sociale obligatorii: CAS: 25%, CASS: 10% și contribuție asiguratorie pentru muncă: 2,25%.
Pe lângă beneficiile fiscale, tichetele cadou simplifică logistica cadourilor: de la alegere, achiziţie, până la sortare, împachetare, depozitare şi distribuţie, iar beneficiarii sunt puşi în valoare şi datorită personalizării tichetelor cu datele lor şi cu sigla companiei. Astfel, tichetele cadou fac cu adevarat diferența fațăa de alte tipuri de bonusuri.