Cu ocazia zilei de 1 Iunie, 1200 de copii din Bucuresti s-au bucurat sa vada in premiera, la Caravana Micile Vedete, filmele educative pentru copii din seria “Aventurile Micilor Vedete”, filme selectionate la Festivalul de Film de la Cannes, in 2011 si 2012.
Peste 1.200 de elevi ai celor mai bune scoli din Bucuresti au avut ocazia sa vizioneze in perioada 20 mai – 3 iunie 2013, 15 filme de scurt-metraj pentru copii, pe teme educative, printre care "Micile Vedete la scoala" si "Micile Vedete la tara", singurele filme romanesti pentru copii selectionate la cel mai prestigios festival de film din lume, Festivalul International de Film de la Cannes, in 2011 si 2012.
Cele 6 scoli de elita din Bucuresti partenere la care a poposit Caravana Micile Vedete, proiect derulat in parteneriat cu Primaria Sectorului 1 si Primaria Sectorului 6, sunt Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuta” (20 mai), Scoala nr. 174 “Constantin Brancusi” (22 mai), Liceul Teoretic “Jean Monnet” (23 mai), Scoala Centrala (24 mai), Scoala Ion Heliade Radulescu (27 mai) si Scoala Generala nr. 197 (3 iunie).
Micile Vedete protagoniste in cele doua filme au fost aplaudate la scena deschisa si felicitate de colegii lor, alaturi de directorii scolilor si cadrele didactice, care le-au indrumat catre cursurile de film si televiziune pentru copii, o activitate extrascolara care le-a crescut in mod evident capacitatea de comunicare si relationare cu cei din jur. In plus, toti elevii prezenti la proiectia filmelor au fost premiati de sponsorii Caravanei Micile Vedete: Diverta, Avon, Salonul International de Carte Bookfest si My Print Shop.
Scoala “Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este prima Scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani. Cei peste 500 de absolventi ai scolii au beneficiat de un proiect educativ unic, ce contribuie la o dezvoltare armonioasa a copiilor, pentru ca, aici, ei invata jucandu-se, isi inving emotiile, isi cultiva creativitatea si isi dezvolta vocabularul si dictia. Copiii studiaza trei discipline: Tehnica de filmare, Interpretare si Dictie, avand la dispozitie aparatura profesionala, ce simuleaza un platou de filmare, precum si un sistem de talent management. Din program fac parte si vizitele la studiourile de film Castel Film, Media Pro Pictures si la Televiziunea Romana.