Irving Wallace
Editura Leda
Sunt carti care reusesc sa ridice unele semne de intrebare; sunt romane care te captiveaza si pe care dupa ce le-ai citit ramai cu impresia ca ai vazut un film bun si stii ca ai avut parte de o lectura interesanta.
Irving Wallace a reusit sa creeze o astfel de carte – scrisa intr-o perioada in care prefacerile sociale, religioase si economice erau extrem de multe. Probabil ca daca ar fi putut avea parte de promovarea pe care o au astazi autorii si cartile, Cuvantul lui Irving Wallace ar fi fost cu mult mai cunoscut decat poate Codul lui da Vinci. De ce aceasta alaturare? Intrucat se poate spune ca intr-un fel romanului lui Irving Wallace este predecesorul lui Dan Brown. Cuvantul este un titlu sugestiv – sinteza a romanului: avem de-a face cu o descoperire care poate marca tot ce tine de crestinism, poate resuscita credinta in cei ce o pierdusera, poate dovedi si mai mult faptul ca Iisus a existat; este vorba despre o noua evanghelie scrisa de… fratele Mantuitorului.
Steve Randall este directorul unei firme de succes de publicitate – si este angajat sa se ocupe de promovarea proiectului. Evident existau si oameni care nu credeau in acest proiect – astfel ca actiunea se complica. Pagina cu pagina – si veti avea ocazia de a citi astfel peste 700 de pagini – autorul tese o panza in care personaje bine conturate intra in scena, contribuie la dezvoltarea intrigii, la zdruncinarea unor credinte, la crearea unui mit sau la demitificarea sa.
Un roman foarte bine scris, cu personaje puternice si complexe, cu o idee diferita, cu o intriga frumos construita, cu simboluri multiple interesant integrate (de la nume de orase si pana la desene) – o lectura pe care o veti considera interesanta odata romanul terminat.
Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}