Noi poveşti despre femei cu meserii periculoase, deschizătoare de drumuri în domenii destinate bărbaţilor, în emisiunea ce poate fi văzută duminică, 22 martie, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
Cea de-a treia ediţie Curaj la feminin aduce telespectatorilor două reportaje portret. Le vom cunoaşte, duminică, pe cea mai tânără femeie pilot din ţară şi pe singura femeie din trupa de mascaţi a Serviciului Acţiuni Speciale Iaşi.
Curaj la feminin se difuzează duminică, 22 martie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
La doar 11 ani, Marina Cozma s-a îndrăgostit de zbor, uitându-se la emisiunea Dezastre în aer. A avut curiozitatea de a se documenta, iar interesul pentru aviaţie a crescut în clipa în care a răsfoit pentru prima dată un manual de pilotaj, găsit pe Internet. Marina are acum 17 ani, urmează cursurile clasei a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa şi este cea mai tânără femeie pilot din România. Participările şi rezultatele sale individuale şi în echipă sunt remarcabile. Anul trecut, a prezentat în faţa inginerilor de la NASA şi a personalităţilor din domeniul aerospaţial proiectul câştigator al premiului I.
La 30 de ani, Alina este singura femeie luptător din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Române din Iaşi. Apare cu cagulă la toate intervenţiile în forţă, iar fără prezenţa ei nu se poate face nicio percheziţie de amploare. Infractorii rămân şocaţi când află cine i-a prins. Nimănui nu i-ar trece prin gând că bruneta cu trup de manechin este pregătită, în orice moment, să-l dezarmeze şi să-l imobilizeze pe cel mai periculos infractor.
Cum au ajuns să practice aceaste meserii şi prin ce experienţe au trecut cele două protagoniste ale acestei ediţii aflăm duminică, 22 martie, la TVR 1, TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro, în cea de-a treia ediţie Curaj la feminin. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.
Sub numele Curaj la feminin, telespectatorii TVR pot urmări o serie de reportaje despre femei cu meserii periculoase, care zilnic iau decizii definitive în domenii grele şi preponderent masculine. Femeile prezentate de producătorul şi realizatorul TVR Cristina Maria Ţilică în seria Curaj la feminin nu consideră că ar putea exista vreo piedică în calea performanţei, mai ales dacă activează într-un domeniu pe care îl stăpânesc bine. Sunt femei care au ales să se impună în zone în care întâlnim bărbaţi, ca de exemplu: prima româncă pilot pe supersonic, prima femeie în Serviciul pentru Acţiuni Speciale, prima româncă participantă în cursele de monoposturi în Formula 4, sniper de elită sau femei care au ales meserii curajoase, cum ar fi comandant secund pe navă, mecanic de tren, paraşutist sau luptător în Brigada Antitero a Serviciului Român de Informaţii. Sunt meserii „la genul masculin” care vor avea, pe măsură ce ponderea doamnelor în domeniile respective creşte, şi amprenta feminină.