Planurile pe care un manager le are pot fi materializate doar prin soluții eficiente și parteneri dispuși să susțină un efort considerabil, indiferent de obstacolele apărute pe traseu.
În cazul transporturilor de marfă pe cale rutieră, aceste planuri pot căpăta o amploare considerabilă. De aceea, alegerea partenerului logistic potrivit se bazează și pe flota auto de care acesta dispune și pe care o poate pune la dispoziție, în functie de nevoile clientului.
Cauți o firma de logistica si transport cu adevărat performantă? Este important ca, înainte de toate, să afli mai multe despre autovehiculele din propriul său parc auto:
Tipuri de autovehicule pentru transportul rutier de mărfuri
Iată care sunt principalele opțiuni pe care le poți avea la dispoziție, atunci când pregătești expedierea unor mărfuri, atât la nivel național, cât și în afara granițelor țării:
1. Transport până la 700 kilograme
Dacă încărcătura pe care urmează să o expediezi se apropie de greutatea medie de 700 kg, cea mai bună soluție pentru tine poate fi asociată unui mini van.
De altfel, un astfel de autovehicul reprezintă și soluția pe care mizează firmele de curierat specializate în astfel de transporturi de marfă, ce asigură zi de zi curse pentru livrarea unor încărcături de dimensiuni reduse.
Dimensiunile ideale pentru traficul aglomerat din marile orașe transformă acest autovehicul într-o opțiune pe care nu trebuie să o ignori, atunci când livrezi din punctul A în punctul B: colete, articole vestimentare, produse electrice și elctrocasnice samd
2. Transport până la 1.500 kilograme
Conduci un business ce distribuie mărfuri la anumite centre pentru desfacere de pe întreg cuprinsul țării? Îți dorești un partener logistic ce poate realiza drumuri interurbane, pe baza unor autovehocule ce pot susține chiar și o încărcătură de până la 1.500 kilograme.
O camionetă cu prelată detașabilă poate fi soluția pe care să o ai în plan, atunci când studiezi oferta parcului auto al partenerului logistic cu care negociezi. O astfel de soluție poate genera timpi specifici descarcării optimi și costuri reduse pentru întregul proiect.
De obicei, alegerea unui astfel de autovehicul se realizează atunci când trebuie transportate mărfuri alimentare, din domeniul farmaceutic sau încărcături compuse din aparatură și electrocasnice.
3. Transport până la 3.500 kilograme
În cazul unui astfel de transport, este necesară o soluție ce poate suporta o capacitate a încărcăturii de până la 15 EWP și chiar un număr de 2 șoferi, reducându-se astfel timpul proiectului cu până la 30-40%.
Dimensiunile considerabile ale unui astfel de autovehicul implică unele condiții speciale de transport, de cele mai multe ori, o astfel de cursă desfășurându-se pe trasee extraurbane.
Principalele categorii de mărfuri ce pot fi transportate cu un astfel de autovehicul: automotive, electrocasnice, articole vestimentare, produse accizabile, alimente samd
4. Transport până la 25.000 kilograme
Pentru un proiect construit în jurul expedierii unei încărcături de marfă foarte mari, este recomandat să apelezi la un partener logistic loial, dispus să susțină acest efort cu un autovehicul pregătit special pentru o astfel de sarcină.
Îți recomandăm să mizezi pe varianta unui automobil euro VI (cu prelată), ce îndeplinește condițiile tehnice reglementate de autoritățile acreditate, în privința transporturilor de marfă naționale și internaționale.
O astfel de soluție este vitală pentru transportarea mărfurilor grele, pe distanțe lungi și foarte lungi, existând chiar și posibilitatea alocării a doi șoferi, pentru reducerea timpului de tranzit cu aproximativ 30-40%.
5. Transport agabaritic special
În cazul unui astfel de proiect, desfășurat doar în condiții speciale și în colaborare cu autoritățile desemnate cu autorizarea și monitorizarea transportului, colaborarea cu un partener logistic experimentat este vitală.
Detaliile unui transport agabaritic special se stabilesc în funcție de dimensiunea, greutatea și specificul transportului, astfel încât să se mizeze pe cel mai eficient autovehicul cu dimensiuni supradimensionate, conform recomandărilor impuse de standardele în vigoare.
Este important să te poți baza pe un parener logistic ce poate asigura soluții flexibile, în cazul realizării unor proiecte pentru expedierea mărfurilor agabaritice, precum:
- Utilaje și echipamente de generare a energiei electrice;
- Structuri metalice de mari deimensiuni;
- Turbine și motoare electrice de tracțiune;
- Echipamente utilizate în industria de petrol și gaze;
- Echipamente, utilaje și mașinării utilizate în construcții;
- Anumite tipuri de macarale industriale;
- Motoare electrice de tracțiune;
- Utilaje de exploatare forestieră;
- Alte echipamente și dispozitive industriale.
Așadar, îți recomandăm să alegi partenerul logistic în funcție de specificul încărcăturii pe care urmează să o livrezi spre o anumită destinație din țară sau străinătate. O firmă de logistică și transport cu experiență are incluse în parcul auto propriu toate soluțiile amintite ași, așadar, îți recomandăm să accesezi link-ul din text și să descoperi cea mai bună ofertă!
Articol de Marian T.