După adoptarea unui nou stil de viață, care include purtarea obligatorie a măștii sau a unei protecții pentru față în magazine, supermarketuri și în mijloacele de transport în comun, începem să ne confruntăm cu probleme ale tenului. Neobișnuiți să purtăm masca timp îndelungat și începem să dezvoltăm probleme ale pielii care intră în contact cu masca.
Această afecțiune este de fapt o acnee provocată de purtarea măștilor, fiind cunoscută și ca „mascnee”. Este o problemă reală, iar în acest articol încercăm să aflăm care sunt cauzele mascneei și cum poți încerca să o previi.
sursa foto
Ce este mascneea?
Maskne este o afecțiune a tenului cauzată de acoperirea îndelungată a nasului și a gurii cu masca de protecție sau cu respiratorul. Este cel mai frecvent tip de acne mechanica – acnee mecanică. Fisurile minore cauzate de frecarea măștii pe față facilitează pătrunderea murdăriei și a bacteriilor în piele. Porii se astupă, iar pe ten apar diverse forme de acnee, de la mici coșuri și puncte negre până la forme severe de acnee chistică. Temperatura ridicată, aerisirea deficitară și umiditatea de la transpirație, respirație și vorbire creează sub mască un mediu ideal pentru multiplicarea microorganismelor și astuparea porilor.
Ce ai de făcut pentru a scăpa de mascnee?
- Spală măștile și alege-le cu grijă sporită.
- Curăță-ți (corect) tenul de două ori pe zi
- Menține-ți tenul hidratat
Dacă ai tenul mixt, cu tendință acneică – fiind cel mai predispus erupțiilor cutanate, este important să acorzi o atenție deosebită îngrijirii pielii în această perioadă. Optează pentru un gel de curățare blând, pe bază de BHA sau benzoid de peroxil, pe care să îl folosești în fiecare seară și dimineață. Nu uita de crema cu protecție solară, dar optează pentru o formulă lejeră, non-comedogenică. Produsele cosmetice coreene România au soluții optime pentru tine acest tip de ten. Indiferent că este vorba de acnee sau probleme minore cu care se confruntă pielea ta, soluții prielnice se găsesc la un click distanță. Renumite pentru ingredientele din care sunt făcute, și anume extractul de melc, veninul de albină, dar și pentru lipsa parabenilor, a alergenilor și pentru faptul că nu conțin parfum, sunt o alegere foarte potrivită, mai ales dacă te confrunți cu mascneea.
De asemenea, poți trata erupțiile apărute cu o cremă anti-acneică pe bază de zinc, sulf, sau acizi BHA sau poți alege un tratament local, care se aplică direct pe coș, pe bază de benzoid de peroxil. Atenție, însă, la faptul că tratamentele locale conțin o cantitate mai mare de substanță activă, și nu este indicat să le aplici pe întreaga suprafață a tenului.
Există o multitudine de produse de skincare care au rolul de a curăța și de a hidrata în profunzime tenul, dar și produse care au beneficii de vindecare a acneei. În cazul în care vă confruntați cu o acnee, cosmeticele coreene JayJun pot fi rezolvarea la această problemă. Având în vedere că sunt produse create și testate de medici dermatologi, cercetători în cosmetică și chirurgi plastici, acestea îndeplinesc toate condițiile pe care ar trebui să le avem în vedere în momentul achiziției unui produs cosmetic.
Dacă ai tenul uscat sau sensibil, atunci e foarte probabil să suferi de iritații de la mască, ce se pot manifesta ca o simplă roșeață sau poate avea efecte mai neplăcute, precum descuamare a pielii sau senzație de mâncărime.
Este foarte important să îți menții tenul cât mai hidratat pe parcursul zilei pentru a fortifia bariera cutanată. Caută ingrediente reconfortante precum ceramidele, glicerina și niacinamida, care îmbunătățesc nivelul de hidratare a pielii.