Un eveniment nedorit, precum o spargere, se poate întâmpla oricând, mai ales în cazul unei case fără măsuri de protecție. Așadar, acordă atenția cuvenită tuturor detaliilor care îți pot oferi o mai bună siguranță în locuință.
Montează un sistem de supraveghere video
Una dintre cele mai bune investiții pe care o poți face în vederea siguranței casei tale este montarea unui sistem de supraveghere video.
În funcție de nevoi, buget și de automatizările dorite, există atât soluții personalizate de supraveghere, cât și pachete complete, gândite de specialiștii în securitate. O parte dintre ele sunt ușor de configurat, fiind necesare puține cunoștințe tehnice, însă soluțiile care prevăd automatizări complexe necesită instalare și asistență tehnică de specialitate.
Pe lângă camerele video de supraveghere, te poți orienta și către instalarea unui sistem de alarmă, împreună cu un set de senzori de mișcare cu iluminare inteligentă pe timp de noapte.
Încheie o poliță de asigurare
Zicala speră pentru ce e mai bun, pregătește-te pentru ce este mai rău se aplică în fața neprevăzutului, chiar și când vine vorba de siguranța locuinței. O poliță de asigurare facultativă a locuinței este o alternativă la îndemână, care îți poate oferi liniștea de care ai nevoie și o sumă substanțială de bani în caz că se întâmplă ceva.
Prin urmare, o asigurare casa te poate scăpa de multe cheltuieli costisitoare, rezultate din cauza unor evenimente nedorite. Dacă acoperirea de bază nu îți este suficientă, configurează-ți polița cu diverse opțiuni suplimentare, precum protecția în caz de avarii accidentale ale instalațiilor din casă.
Evită să pui fotografii pe social media
Pe social media nu se regăsesc doar persoane dragi ție, ci și răufăcători sau persoane necunoscute, cărora nu le cunoști intențiile.
Cel mai bine evită să postezi public diverse fotografii cu casa ta, în care să mai surprinzi și bunuri de valoare, de interes pentru hoți. Mai mult, nu adăuga locația locuinței tale (check-in), atunci când postezi.
O soluție mai sigură ar fi să trimiți fotografiile dorite prin intermediul unui mesaj privat.
Asigură-te de securizarea căilor de acces
Căile de acces, precum porțile și gardurile, sunt primele „bariere” în ceea ce privește securitatea unei case. Altfel spus, cu cât accesul este mai facil, cu atât curtea și casa ta sunt mai expuse.
Pentru securizarea acestora, poți opta atât pentru montarea unor panouri de intimitate, care să împiedice privirile curioșilor, cât și a unor butuci, mânere și alte componente de feronerie cu o bună rezistență.
Păstrează o relație bună cu vecinii tăi
Este ideal să ai o relație bună cu vecinii tăi, mai ales atunci când lipsești mai mult de acasă, deoarece aceștia sunt primii care pot chema poliția, în cazul unor suspiciuni de intrare prin efracție. Prin urmare, pe cât posibil, evită neînțelegerile cu ei.
Totodată, un vecin cu care te înțelegi bine îți poate lua corespondența lăsată în cutia poștală de la poartă, fiind un prim semn pentru hoți că nu ești acasă, și va observa, din când în când, activitatea din jurul locuinței tale.
Prezența unui câine te poate ajuta
Un câine de pază, precum o rasă de talie medie sau mare, cu un spirit desăvârșit al observației, va veghea curtea casei și va lătra ori de câte ori va simți un pericol.
Te poți orienta către un ciobănesc german, doberman sau rottweiler. Aceștia au capacitatea de a opri acțiunile unui răufăcător și vor ține persoanele străine la distanță. Nu neglija, însă, dresajul lor.
Încuie casa, atunci când este necesar
Poți uita să încui ușa locuinței, respectiv să nu te asiguri că poarta de la intrarea în curte este încuiată. Fă-ți un obicei nu doar seara, atunci când te pregătești de odihnă, ci și în timpul zilei, când stai o perioadă mai îndelungată în grădina din spatele casei, de exemplu. Ia și telefonul mobil cu tine, în cazul în care te caută cineva și găsește ușa casei încuiată.
O casă bine securizată înseamnă mai puține griji. Bunele practici regăsite în articol te vor ajuta la îndeplinirea acestui scop.