Riscul de incendiu este unul care cu greu poate fi controlat, insa exista nenumarate masuri prin care sa il previi. Elaborarea unui plan de evitare a unor astfel de situatii de urgenta este absolut necesara si obligatorie prin lege, tocmai pentru ca pierderile pe care le poate genera un astfel de pericol sa fie reduse la minim.
Fiecare companie, societate sau sediu de lucru trebuie sa beneficieze de un plan de actiune adaptat conditiilor, elaborat de organe specializate, astfel incat sa poata fi considerat eficient si aplicabil. Acceseaza site-ul Outstand unde vei descoperi o gama variata de servicii PSI-SU adaptata pentru nevoile societatii tale, astfel incat sa minimalizezi pericolul pe care un incendiu l-ar putea aduce asupra acesteia si a angajatilor sai: https://outstand.ro/servicii-psi-su/.
designed by Freepik – Freepik.com
Ce inseamna prevenirea si stingerea incendiilor?
Denumite generic servicii PSI-SU, acestea in vedere o serie de documente, proceduri si reglementari prin intermediul carora personalul unei anumite societati este instruit pentru a face fata cu brio situatiilor de urgenta. Mai exact, se elaboreaza liste cu responsabilitati si actiuni care trebuie indeplinite in cazul in care apare amenintarea de incendiu. Outstand are in vedere ca fiecare angajat in parte sa isi cunoasca atributiile si sa fie in stare sa le puna in practica in asa fel incat impactul final sa fie cat mai mic. De la regulamente de conduita, la metode de adapostire sau de diminuare a intensitatii focului pana la sosirea echipajelor specializate de stingere, toate aceste detalii vor fi prevazute in cadrul serviciilor pe care le punem la dispozitie. De asemenea, te ajutam in dotarea sediului cu stingatoare si elemente specifice, conform normelor PSI curente. Totul este analizat pana la ultimul detaliu, in asa fel incat siguranta angajatilor sa fie in prim plan, iar reducerea pierderilor materiale imediat in plan secund.
Ce spune legea muncii despre situatiile de urgenta?
Cele care reglementeaza aceste cazuri sunt Legea 307/2006, Ordinul 163/2007 si 712/2005. Acestea stabilesc concret si clar care sunt atributiile fiecarei societati in raport cu situatiile de urgenta. Mai exact, expune in detaliu ce documente si avize trebuie detinute pentru ca aceasta sa functioneze legal si a tine gradul de risc la un nivel cat mai redus. Regulamentele de ordine interioara, planurile de actiune, de interventie si de evacuare in caz de urgenta, fisele individuale de instructaj pentru fiecare angajat in parte, sunt principalele elemente care te vor ajuta sa reduci pe cat posibil impactul unui incendiu asupra companiei pe toate planurile sale.
designed by Rawpixel.com – Freepik.com
Cand ai nevoie de servicii PSI SU?
Sa crezi ca aceste servicii sunt necesare doar in situatia in care esti pus in fata faptului implinit este o abordare gresita. Dupa cum stim deja, preventia este mai eficienta decat tratarea in orice domeniu si de aceea serviciile PSI SU se dovedesc a fi atat de necesare. In plus, detinerea unui astfel de plan de actiune in caz de incendiu este reglementata prin lege ca fiind obligatorie, absenta ei aducand sanctiuni contraventionale aspre.
Cum obtii autorizatia PSI?
Autorizatia de Prevenire si stingere a incendiilor se obtine doar in cazul in care sunt indeplinite toate punctele pe care legea PSI le vizeaza si de aceasta depinde posibilitatea de functionare in conditii legale a societatii in cauza. Lipsa Autorizatiei PSI atrage dupa sine amenzi semnificative si chiar suspendarea temporara a activitatii daca situatia constatata de organe specializate o impune. Pentru a simplifica pe cat posibil procedura de obtinere a acesteia si a te asigura ca indeplinesti si toate conditiile obligatorii, iti propunem o oferta personalizata care iti va garanta totodata si reducerea timpului de asteptare necesar pentru intrarea in posesia ei.