Un miros plăcut în mașină te poate face să te simți confortabil la fiecare călătorie, fie ea în oraș sau la drum lung. Odorizantele auto sunt cele care păstrează aroma preferată în interiorul autoturismului, indiferent că obișnuiești să ții geamurile deschise pentru a aerisi sau te bazezi mai degrabă pe instalația de climatizare.
Cum să alegi un odorizant potrivit pentru mașina ta? Iată câteva ponturi în acest sens:
Imagine de Paul Michea de la Pixabay
Tipuri de odorizante disponibile pe piață
Deși pare o alegere simplă, varietatea de odorizante disponibile pe piață te-ar putea pune în dificultate. Mai ales că e important ca aerul pe care-l respiri într-un spațiu mic, precum cel al mașinii, trebuie să fie păstrat curat și plăcut parfumat într-un mod cât mai natural.
Difuzoare auto cu aroma preferată
Ultima inovație în materie de odorizante sunt difuzoarele auto care au capacitatea de a-ți păstra aerul parfumat cu aroma preferată vreme îndelungată. Vei putea opta pentru esențe parfumate realizate din ingrediente naturale, în funcție de preferințele tale. Tot ce trebuie să faci este să-l încarci și să-l amplasezi în mașină. Printre avantajele difuzoarelor auto cu incarcare prin usb se numără timpul îndelungat în care te vei putea bucura de parfumul preferat în mașina ta. Îl încarci aproximativ o dată pe lună, fie acasă, fie la priza mașinii, în funcție de modelul ales. De asemenea, vei putea regla nivelul de intensitate și îl poți opri ori de câte ori vrei.
Odorizante cu gel
Unul dintre cele mai populare odorizante este cel pe baza unui gel care conține uleiuri parfumate și arome ce se vor emana în aer. Intensitatea lui este medie și se consumă destul de repede. Avantajul este că îl poți pune sub scaun sau în ușă, gelul fiind așezat într-un suport de plastic care permite amplasarea lui în locuri mai ascunse.
Sticluțe cu uleiuri parfumate
Uleiurile naturale sunt cele mai potrivite pentru a-ți parfuma mașina. Poți alege pentru odorizantul tău auto sticluțe cu lavandă, iasomie sau alte arome preferate. În general au un capac din lemn care absoarbe uleiul și astfel se emană mirosul în aer. Au un design plăcut și merg puse la oglindă sau agățate la unul dintre mânerele ușilor din spate.
Odorizante de hârtie
Și odorizantele de hârtie sunt destul de populare, ele fiind cunoscute și sub formă de “brăduleț”. Sunt realizate din hârtie cartonată, îmbibată cu ulei parfumat. Dezavantajul lor este nu durează mai mult de câteva zile.
Variază aromele preferate
Dacă la difuzoarele auto poți schimba aroma ori de câte ori îți dorești încercând un alt ulei parfumat, celelalte variante de odorizante vin din fabrică în variante standard, pe care nu le poți schimba. Gândește-te care sunt mirosurile care te relaxează, ce flori îți plac, dacă preferi aromele fresh sau pe cele dulci. Poți alege cafea, vanilie sau ciocolată, note florale de iasomie, liliac sau lavandă ori fructate. E important și să le variezi, adică să nu folosești câteva luni bune același odorizant, cu aceeași mireasmă, căci riști să te obișnuiești cu ea și să n-o mai simți. Funcționează la fel ca la parfumul pe care-l pulverizezi pe corp!
Optează pentru odorizante auto de calitate
Optează pentru uleiuri naturale, în detrimentul substanțelor chimice. Mirosurile prea puternice pot crea disconfort, mai ales pentru persoanele sensibile sau cu rău de mașină. Mergi pe varianta miresmelor fructate, precum lămâie sau grepfrut. De asemenea, lavanda, mentă sau iasomia sunt variante de luat în calcul.
Atunci când alegi un odorizant auto, ține cont de calitatea lui, astfel încât să te bucuri de un aer plăcut în mașina ta vreme îndelungată. Cele mai bune sunt parfumurile care își emană treptat și discret aroma și care au o durată mare de utilizare.