Cei mici iubesc jucăriile, indiferent de vârstă. Se vor bucura de primirea unor jucării în orice moment și cu orice ocazie. Dacă o anume jucărie este cerută cu îndârjire, cu atât vor fi mai fericiți. Nu trebuie să existe un eveniment anume pentru ca cei mici să primească jucării. Așa cum și adulții își satisfac poftele cumpărând piese vestimentare sau diferite accesorii, deși nu sunt neapărat necesare, și cei mici doresc să-și îmbogățească zona de jucării cu piese noi.
Însă, atunci când alegi jucării noi pentru copilul tău, trebuie să ții cont de câteva aspecte: să fie adecvate vârstei celui mic și să fie confecționate din materiale conforme cu piața din România. În acest fel cel mic se va bucura de jucăria potrivită și nu-i va periclita sănătate în niciun fel.
sursa foto
Alege jucării pentru cei mici în funcție de vârstă
În funcție de vârsta celor mici, alege jucarii potrivite pentru a-i ajuta să-și dezvolte și stimuleze imaginația și creativitate, dar în același timp să-și satisfacă nevoia de curiozitate și doza zilnică de energie.
Bebelușii până în 12 luni au un program cât de poate de relaxat, fără a nevoie de jucării precise pentru a se distra. Poți opta însă pentru jucării ce pot fi agățate de pătuț sau animăluțe pe care să le aibă alături atunci când este îmbăiat.
Pentru bebelușii de la 12 la 24 luni, cuburile sunt perfecte pentru dezolvarea imaginației, iar jucăriile cu sunete le vor stimula auzul.
Pentru vârsta de 2 – 4 ani, poți alege jucării educative, plastilină, lego-uri, puzzle-uri sau chiar jocuri de societate.
Copiii de peste 4 ani se pot bucura de o gamă mai variată de jucări, precum căsuțe de exterior, leagăne, tobogane, mașinuțe, roboți și lego-uri mai diversificate.
Selectează jucării din materiale conforme
Cele mai multe jucării sunt confecționate din materiale precum plastic, lemn sau pluș. Atunci când optezi pentru jucării din plastic, asigură-te că sunt conforme cu cerințele pieței.
Jucăriile din plastic de proastă calitate pot fi toxice pentru cei mici, fiindcă aceștia cu siguranță le vor ronțăi. Atunci când alegi papusi sau mașinuțe pentru cei mici, acordă atenție calității și formei în care sunt asamblate piesele, pentru a evita dezmembrarea și desfacerea jucăriilor când cei mici se joacă. Piesele mărunte pot fi ușor înghițite și pot provoca diferite reacții neplăcute. Caută jucării din pluș care nu permit desprinderea firelor pentru ca cei mici să nu înghită materialul. Jucăriile din lemn sunt considerate cele mai sănătoase pentru cei mici, însă gama oferită de acest material nu este foarte versatilă.