De fapt, cred ca era mai mult o dorinta launtrica de-a mea, a profesiei mele in cele din urma, care nu facea altceva decat sa imi motiveze demersul mai mult ca oricand. Ma gandeam ca daca voi reusi sa fac ce mi-am propus cu acest proiect pentru care stiam cat de mult va trebui sa ma dedic lui, inseamna ca sunt pe directia cea buna si ca nu mi-am ales intamplator cariera intr-un domeniu atat de frumos si de complex.
Deschiderea a fost una extrem de mare. Iar pentru mine era tot mai limpede ca programul prindea contur deja si incepea sa functioneze. Am aflat ce probleme personale are fiecare olimpic, ce este important pentru el, ce s-a facut pana acum la nivel ministerial dar si cine s-a implicat pana acum din zona privata in a sprijini talentul de neegalat al acestor ambasadori ai Romaniei in lume. Si de ce ar mai fi nevoie si cum am putea implica clientul pentru care lucram ca mesajul acestui program sa aiba rezultatele scontate.
Excursia a fost de un real folos fiecaruia dintre participanti si a cantarit enorm in psihologia de examen a intregului grup. Exact in ziua in care intregul lot urma sa plece spre locul dedicat intalnirilor cu psihologul, am organizat prima conferinta de presa care anunta lansarea acestui program pilot in Romania. Nu a fost deloc usor fiindca a trebuit post eveniment sa duc o munca aproape titanica de convingere si lamurire cu o buna partea a reprezentantilor mass-media pentru a sprijini programul si a sensibiliza autoritatile, opinia publica si alte institutii sau companii. Jurnalistul in general este mai intotdeauna tentat sa uite ca fiecare actiune este posibila datorita unui sponsor care se implica social si este activ din acest punct de vedere, avand totodata si meritul ca transmite un mesaj clar la nivelul perceptiei macar.
Nu mai tarziu de 18 iulie, lotul international al olimpicilor la matematica se intorcea acasa cu rezultate cu adevarat remarcabile: toti cei sase olimpici au urcat pe podiumul de premiere. Andrei Negut care deja fusese admis la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume, e vorba de Princeton, a fost medaliat cu aur iar toti ceilalti cinci “micuti” matematicieni au primit medalii de argint, tara noastra reusind astfel o performanta demna de invidiat. Romania s-a situat pe locul 10 in lume la aceasta disciplina datorita celor “sase norocoase” daca ar fi sa parafrazez sloganul de la loto. Indiscutabil, a fost marele merit al fiecaruia dintre profesorii care le-au descoperit talentul si inclinatia pentru matematica, facand din ei adevarati invingatori ai zilei de maine si poate chiar mari matematicieni ai lumii si ai stiintei mondiale! Iar daca acesti extraordinari copii nu ar fi fost parte din acest program de sprijinire a performantei, cu siguranta ca imaginea lor in randul populatiei era una cat se poate de stearsa.
Licentiat al Facultatii de comunicare si relatii publice "David Ogilvy", Razvan este actualmente si colaborator al cotianului Romania Libera, iar din experienta sa in advertising si PR putem aminti job-ul de la renumita agentie de relatii publice din lume, Hill & Knowlton, a carui filiala a ajuns si in Romania. Este pasionat de filosofie, teatru, filme, limbi straine, carti bune dar si de sport.
{mosloadposition user10}