Seminar dedicat securității cibernetice – organizat în România de ANSSI și CERT-RO
Luni, 26 noiembrie, cele mai importante organizații locale dedicate securității cibernetice, precum și companiile direct interesate de acest subiect, au participat la un seminar dedicat prezentării, dezbaterii și înțelegerii conceptelor specifice managementului riscului,precum și protocoalelor și politicilor pe care companiile le pot implementa.
Seminarul a fost deschis de reprezentanți ai ANSSI (Toma Cîmpeanu, CEO), CERT-RO (Iulian Alecu, Director Adjunct CERT-RO), panelurile incluzând prezentări și dezbateri susținute de Ovidiu Panea (CEO HEEPP), Gabriel Avramescu (New Horizons), Emir Arslanagic (Qualis), Radu Stănescu (CEO Sandline).
Peste 60 de participanți (persoane cu rol decizional, manageri ai departamentelor IT și de securitate, reprezentanți din companii ce fac parte din industrii precum: petrolieră, bancară, financiară, guvernamental-administrativă sau din industrii furnizoare de servicii) au fost prezenți la seminarul dedicat securității cibernetice.
Cele mai importante subiecte ale seminarului au vizat: strategii de management al riscului, implicații ale vulnerabilității umane și modul în care acestea pot fi abordate, modul în care se raportează companiile la situațiile de risc și la vulnerabilități de ordin cibernetic, precum și modul în care se poate face alinierea organizațiilor la normele și reglementările existente.
Unul dintre subiectele de maxim interes a fost dat de prezentarea soluției Centraleyezer (Sandline), cu rol în managementul riscurilor aferente securității informațiilor, prin luarea în calcul a tuturor factorilor de risc, de la cel tehnic, important pentru business și a factori externi, până la identificarea profilului persoanei care este responsabilă de soluționarea vulnerabilităților. Aplicația are la bază tehnologii avansate de inteligență artificială.
Centraleyezer este unul dintre instrumentele cu rol de prevenire a riscurilor în securitatea cibernetică ce nu ar trebui să lipsească din cele mai multe dintre companiile din România. Vorbim despre funcționalități complexe de detectare a vulnerabilităților, de consolidare a bazelor de date ce conțin informații cu risc crescut, sisteme de raportare personalizabile în funcție de obiectivele companiilor-utilizator, toate fiind extrem de prietenoase și gândite ca fiind de un real suport pentru mediile organizaționale, Radu Stănescu, CEO Sandline.