Platforma de instruire AeL, dezvoltată de SIVECO România, contibuie la creșterea performanței angajaților și a eficienței companiilor din orice industrie
Specialiștii în resurse umane spun că performanța și motivația angajaților a crescut de când folosesc AeL, platforma online de instruire a angajaților, de la SIVECO. Aceasta oferă flexibilitate, un mediu de lucru personalizat și tranfer de informații rapid, la costuri mai reduse decât în cazul instruirii tradiționale.
Profesioniștii HR dau câteva ponturi utile celor care doresc să adopte o astfel de platformă în compania lor:
1. Combinați intruirea tradițională cu instruirea online (blended learning).
În prezent, gradul de instruire și profesionalismul angajaților a devenit un diferențiator cheie al unei companii. Dar perfecționarea angajaților aduce după sine investiții costisitoare: bugete foarte mari, scoaterea din producție a angajaților, uneori zile întregi, deplasarea acestora la sălile de training, închirierea unor echipamente, săli și instructori și multe alte detalii ce trebuie rezolvate. Aceste probleme au însă și o soluție la îndemână: instruirea online. Pentru angajați, instruirea online înseamnă a învăța mai mult, într-un timp mai scurt. Pentru companie, înseamnă reducerea costurilor, dat fiind că angajații pot învăța oricând, de oriunde, accesarea cursurilor făcându-se foarte simplu, online. Iar îmbinarea celor două modalități de instruire aduce beneficii inerente. Platforma de instruire AeL, dezvoltată de SIVECO, este folosită în multe companii românești ca parte a unei strategii de instruire de tip "blended learning".
2. Asigurați angajaților instruire practică (hands-on training).
Instruirea care folosește aplicații practice este foarte utilă, deoarece permite angajaților dumneavoastră să își testeze informațiile dobândite și abia ulterior să le aplice în activitățile de zi cu zi. Cursurile interactive sunt de mare ajutor aici. Simulările digitale dau ocazia cursanților de a simula îndeplinirea unor sarcini de lucru, fără a-și face însă griji în privința unor eventuale greșeli ce ar putea cauza probleme grave, precum defectarea unor echipamente scumpe. Angajații pot parcurge în cadrul platformei o serie de cursuri, urmând ca apoi să își definitiveze cunoștințele prin sesiuni de instruire tradițională, workshop-uri aplicate sau testare practică.
3. Permiteți-le angajaților să învețe în ritmul lor propriu.
Fiecare angajat învăță în ritmul său, unii deprinzând mai repede informațiile, în vreme ce alții au nevoie să aprofundeze mai mult un anumit subiect. Din păcate, multe companii nu iau în calcul acest aspect atunci când fac planificarea instruirilor. Angajații sunt de multe ori forțați să treacă mai departe prin subiecte pe care nu le-au înțeles sau nu le-au exersat suficient și astfel la sfârșitului cursului nu vor înțelege mare lucru. Evident, din punct de vedere pedagogic, instruirea este un eșec în acest caz. Bazată pe cele mai noi principii pedagogice și tehnologii, platforma AeL oferă flexibilitate maximă în ceea ce privește procesul de învățare. Ea permite învățarea individuală, unde fiecare angajat poate parcurge cursul în ritmul său propriu, putând să dedice cât timp are nevoie pentru a deprinde anumite abilități. Angajații pot comunica cu instructorul și cu colegii pe forumul dedicat cursului respectiv și pot pune întrebări sau învăța din răspunsurile postate în forum.
Platfoma de instruire online AeL, dezvoltată de SIVECO este un veritabil „instructor" digital, ce asigură perfecționarea, evaluarea și gestionarea instruirii angajaților, într-un mediu securizat. Platforma poate fi utilizată în sistem Software as a Service (SaaS), în Cloud, astfel ajutând la diminuarea costurilor asociate instruirii angajaților, din cadrul oricărei companii.