PROGRESS si ECO-INNOVATION PROJECTS?
~ trucuri, stratageme si chei-smart catre BANII EUROPENI ~
Avand in vedere lipsa cronica de incredere a majoritatii intreprinzatorilor romani in institutiile statului si mai ales in programele pe care acestea le gestioneaza in genere atat de defectuos, unica gura de oxigen pare sa o reprezinte sursa slab cunoscuta si exploatata a finatarilor direct de la Bruxelles. In acest sens, cele 500 de milioane de Euro, ce vor fi in cel mai scurt termen disponibile pentru a-i sprijini pe cei incepatori in afaceri sau pe noii disponibilizati in urma crizei actuale, vor putea fi accesati de toti cei care un plan viabil de afaceri in sertar si vor sa-l puna in valoare prin obtinerea unei finantari de pana la 25.000 de Euro prin noul PROGRAM UE PROGRESS – instrument de micro-finantare pentru toti cei care altfel au un acces dificil la finantare.
Totodata, noua ECO-INITIATIVA pentru PROIECTE EUROPENE, recent lansata la Bruxelles, se adreseaza in principal organizatiilor/companiilor/centrelor de cercetare care au dezvoltat produse, servicii si practici de management ori procese care detin un palmares relevant, dar care, din motive secundare colaterale, nu au reusit, pana in prezent, sa se bucure de un marketing eficient. Pana in luna septembrie, multumita fondului de 35 milioane de Euro, pus la dispozitie in mod special de Uniunea Europeana, pot fi depuse proiecte destinate sa depaseasca din mers barierele artificiale ale patrunderii acestora pe noi piete si sa le converteasca in viitoare inovatii ecologice de succes. Propunerile provenite din partea IMM-urilor sunt mai mult decat binevenite!
In mod evident, antreprenorii romani au ACUM stringenta nevoie de asemenea finantari, pentru care trebuie sa fie gata pregatiti la start. Una din modalitatile care s-a dovedit extrem de adaptata acestor nevoi, deja testata in practica, este SCOALA BANILOR EUROPENI, ca parte a sistemului de lucru favorizat de “Incubatorul de Afaceri si Proiecte Europene”, proiect complex demarat in februarie 2009, sub egida Platformei de Actiune si Interventie Rapida “EU-RO Clearing Funds” cu sprijinul excelentei expertize pusa dispozitie de departamentul de specialitate al Fundatiei EUROLINK- Casa Europei in parteneriat cu Knowledge Management Institute – sucursala Romania (pentru detalii: Kminstitute.org si Knomancons.ro), pe baza celei mai inovative metode pe plan international de administrare a proiectelor, anume Managementul Cunoasterii.
In acest sens, pentru cei motivati sa ajunga la redactarea unor proiecte realiste, cu rata mare de succes, am conceput o noua editie speciala din cadrul proiectului prin SCOALA de VARA din perioada 16-20 iulie 2010, organizata in statiunea SOVATA BAI.
Participantii au sansa sa scrie pas cu pas un proiect si sa-si clarifice teme-cheie precum:
-Cum alegem si atragem in mod optim finantarile europene pentru proiectele noastre de investitii
-Parcurgerea drumului de la idee la punerea realista in practica a unui proiect de investitii
-Cum identificam sursele bancare sau nebancare de co-finantare pentru indeplinirea obiectivelor vizate
-Strategii si stratageme de urmat dupa obtinerea unei finantari europene
-Networking si lobby in favoarea unei idei, actiuni sau proiect – povesti de succes si invataminte de urmat
Participantii primesc in urma evaluarii finale si Certificarea recunoscuta pe plan international de Knowledge Mangement Specialist (Specialist in Managementul Cunoasterii). Termenul limita de primire a formularului de inscriere este cel mai tarziu pana in data de 30 iunie 2010 pentru toti cei ce doresc sa se bucure de discountul oferit!
Inscrierea participantilor se va face conform principiului "primul venit-primul servit", in limita celor 15 locuri disponibile la cele mai scazute costuri – la alegere fie cu cazare si demi-pensiune, fie doar cu pachetul de curs.
{mosloadposition user10}