Este firesc ca dorința de a beneficia de condiții premium să te mobilizeze și să te determine să folosești ultimele zile de concediu în scopuri cât se poate de practice, care țin de confortul tău de zi cu zi. Și nu e vorba de cămară, hol sau balcon, ci de un spațiu special, de multe ori neglijat: baia de serviciu.
Drept urmare, în acest articol venim cu câteva recomandări și argumente pentru amenajarea acesteia, idei pe care le poți pune în practică cu foarte multă ușurință, de unul singur, fără a apela la ajutor.
Depozitare eficientă
Baia de serviciu devine cel mai adesea depozitarul pentru soluții de curățare și igienizare, pungi cu role de hârtie igienică, litieră, hrana pisicii, coșul de rufe. Îți sună cunoscut, nu-i așa? Schimbările sunt, însă, binevenite, așa că poți reinventa până și această încăpere din locuința ta, astfel încât să fie originală și să te reprezinte. Ideea e să regândești spațiul, astfel încât să obții loc suficient pentru a-ți așeza și mai multe lucruri în ordine, o compartimentare inteligentă, datorită căreia să știi de unde să iei ceea ce ai nevoie, și o atmosferă plăcută, într-o încăpere de obicei mică. Astfel, poți folosi eficient spațiul pe care îl ai la dispoziție alegând soluții smart, cum este designul pe verticală. Cu piese de mobilier suspendate, bine compartimentate, montate pe perete, creezi un spațiu de depozitare excelent. Totodată, modelele de dulapuri pentru baie, cu oglinzi, accentuează senzația de luminozitate și spațialitate. Așadar, cu un dulap de baie suspendat castigi spatiu și imbini aspectul estetic cu funcționalitatea.
De asemenea, lavoarul poate fi integrat într-un blat modern, ușor de integrat în orice design, chiar dacă optezi pentru stilul rustic, minimalist sau clasic. În același timp, o bază suspendată este foarte utilă pentru eficientizarea spațiului și crearea senzației de aerisit. Pentru a da un plus de culoare și personalitate băii de serviciu, poți opta pentru câteva etajere instalate pe pereți, unde să pui cosmetice și câteva plante rezistente la condiții de umiditate, iar caloriferele verticale, albe pot fi utilizate ca suporturi pentru prosoape.
Funcționalitate maximă
Pe lângă o baie „aerisită”, chiar dacă de dimensiuni reduse, trebuie să ai încă de la început în vedere asigurarea unei funcționalități optime. Renunță la vechea cadă de baie, mai ales dacă e un model vechi, și înlocuiește-o cu o cabină de duș, cu sistem de hidromasaj, poziționată pe verticală, care nu ocupă mult loc. Pe lângă faptul că e practică, este și foarte ușor de curățat, mai ales dacă e cu uși culisante sau fără rame. Cât despre vasul de toaletă, nu te orienta către unul cu picior, ci optează pentru unul suspendat, compact, care va conferi un plus de rafinament întregii încăperi.
Așadar, acestea sunt numai câteva dintre argumentele pentru a valorifica și baia de serviciu, mai ales dacă te-ai întors din vacanță plin de energie și dornic de a te simți extraordinar în fiecare zi, având parte de un cămin care să te reprezinte mai mult, care să fie mai prietenos și, de ce nu, modern și racordat la ultimele tendințe ce țin de amenajarea spațiului.
Ideea de a face schimbări în locuință e mereu binevenită, mai ales dacă ai revenit din vacanță și ai fost inspirată de locuința închiriată prin Airbnb din străinătate, de designul interior al camerei închiriate la pensiunea sau hotelul la care ai fost cazat, de fotografiile pe care ți le trimite unul dintre prietenii tăi pe WhatsApp, salvate de pe Pinterest și alte platforme de profil. Fii originală, însă, și alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine, pentru că baia de serviciu, ca oricare altă cameră din locuința ta, te reprezintă și îți pune în valoare personalitatea.
Sursă foto: unsplash.com