Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Cum alegi o brânză de calitate? 3 detalii care fac diferența

cum alegi branza - Floral photo created by freepik - www.freepik.com

Alimentația diversificată și echilibrată ne ajută să avem grijă de sănătatea noastră, iar în cazul celor pofticioși, mâncarea delicioasă este un adevărat răsfăț pentru suflet. Dintre alimentele cu beneficii pentru sănătate fac parte și lactatele, care constituie cea mai importantă sursă de calciu pentru organism.

Printre produsele lactate frecvent întâlnite pe mesele românilor (și nu numai), ușor de integrat în tot felul de rețete, fie mai simple, fie demne de titlul de masterchef, se regăsește și brânza. Pe piață sunt disponibile o multitudine de sortimente de brânzeturi, ceea ce face procesul de selecție destul de dificil.

cum alegi branza - <a href='https://www.freepik.com/photos/floral'>Floral photo created by freepik - www.freepik.com</a>

Floral photo created by freepik – www.freepik.com

Dar fii fără grijă: venim noi în sprijinul tău cu un mic ghid practic despre alegerea brânzei de calitate. Află, din cele ce urmează, care sunt principalele trei particularități ale unei brânze de calitate superioară:

Brânza este bio

Brânza și, în general, produsele lactate bio sunt mult mai sănătoase decât celelalte tipuri, deoarece acestea nu conțin organisme modificate genetic precum hormoni, antibiotice sau pesticide. Cu alte cuvinte, brânza bio este preparată exclusiv din substanțe naturale, într-o fermă ecologică, în care este interzisă folosirea oricărui organism modificat genetic.

Brânza este preparată într-o fermă locală ecologică

Bine, dar cum poți verifica locul de unde provine sortimentul de brânză care ți-a atras atenția? Ai două opțiuni, ambele la fel de simple și practice: fie citești cu atenție eticheta produsului, fie cercetezi înainte website-ul și paginile de social media ale producătorului.

Îți dorești o brânză de burduf delicioasă și sănătoasă? Citește detalii despre locul de proveniență și despre modul de preparare înainte de a o cumpăra și de a o servi.

Întotdeauna este bine să fii corect și complet informat(ă) înainte de a adăuga un produs alimentar în coșul de cumpărături. Într-adevăr, durează mai mult decât dacă ai cumpăra, pur și simplu, un produs oarecare, poate cu un ambalaj atractiv, dar merită să verifici de fiecare dată: sănătatea și papilele tale gustative îți vor mulțumi.

Totuși, de ce este atât de important să alegi produse de la producători locali? Ei bine, aceștia cresc animalele cu respect și blândețe și le lasă să pască, în aer liber, de la începutul primăverii, până la venirea iernii. Acest lucru este benefic pentru sănătatea văcuțelor, așadar și calitatea laptelui îndeplinește cele mai înalte standarde. Laptele provenit de la văcuțele hrănite cu iarbă este mai bogat în vitamina K, în grăsimi sănătoase Omega-3 decât laptele provenit de la văcuțe hrănite, de exemplu, cu amestecuri furajere ce conțin uneori și sodă caustică.

Brânza este sărată în mod natural

Dacă ești fan al brânzei sărate, atunci trebuie să știi că nu toate sortimentele sunt sărate în mod natural. De fapt, în sărarea multora dintre ele se folosește sare din comerț.

În schimb, pentru pregătirea brânzei bio de calitate superioară, așa cum este telemeaua de Ibănești, se folosește saramură naturală de izvor de la Orșova, bogată în sodiu, calciu și magneziu, ceea ce o transformă într-un lactat excelent pentru o alimentație sănătoasă, echilibrată și diversificată.

În general, este bine să optezi pentru sortimente de brânzeturi care au fost preparate în moduri tradiționale, după rețete clasice.

Concluzie

Indiferent că vorbim despre brânza dulce sau sărată, despre temelea, cașcaval sau despre oricare alt produs lactat, asigură-te că sortimentul ales este unul bio, preparat după o rețetă tradițională, într-o fermă locală ecologică. În acest fel, te vei bucura de gustul desăvârșit al brânzei de calitate superioară și, extrem de important, vei avea grijă, pe termen lung, de sănătatea ta și a celorlalți fani ai brânzei din familie.

Așadar, îți reamintim să te informezi de pe site-ul producătorului și să citești cu atenție eticheta, pentru a te asigura că adaugi în coșul de cumpărături, de fiecare dată, un produs prietenos cu sănătatea ta.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.