In luna aprilie, violonista Cristina Anghelescu si pianistul Viniciu Moroianu vor sustine doua recitaluri la Sala Radio, ce fac parte din seria Integrala sonatelor pentru pian si vioara de Beethoven.
Primul recital va avea loc vineri, 9 aprilie 2010, ora 19.00, si va cuprinde Sonata nr. 2 in la major op. 12, nr. 2, Sonata nr. 10 in sol major, op. 96 si Sonata nr. 7 in do minor op. 30, nr. 2 de L. van Beethoven.
Al doilea recital sustinut de cei doi interpreti va avea loc marti, 27 aprilie 2010, ora 19.00, si va cuprinde Sonata nr. 6 in la major op. 30, nr. 1, Sonata nr. 3 in mi bemol major op. 12, nr. 3 si Sonata nr. 9 in la major op. 47 Kreutzer de L. van Beethoven.
Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Salii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.
Cele doua recitaluri sunt incluse in Seria concerte camerale radio – o noua serie de abonamente, pentru toti melomanii care vor dori sa audieze sapte recitaluri ce vor avea loc la Sala Radio in lunile aprilie si mai 2010. Abonamentele vor fi puse in vanzare incepand cu data de 7 aprilie la Casa de bilete a Salii Radio si sunt in numar limitat.
Cristina Anghelescu este solista-concertista a Orchestrelor si Corurilor Radio si are o cariera impresionanta, sustinand concerte si recitaluri pe toate scenele din Romania si in cele mai importante centre muzicale si sali de concerte din lume, precum Das Schauspielhaus (Berlin), Tchaikovsky Hall (Moscova), Teatro Monumental si Auditorium (Madrid), Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Budapesta, Londra, in colaborare cu maestri cunoscuti – Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel si cu toti dirijorii romani. Dintr-un amplu repertoriu ce cuprinde cele mai importante opus-uri din literatura violonistica, Cristina Anghelescu a inregistrat numeroase CD-uri cu concerte de Ceaikovski, Mozart, Mendelssohn-Bartholdy, Anotimpurile de Vivaldi si cele doua concerte de George Loyd cu renumita Philarmonia Orchestra din Londra.
Viniciu Moroianu are un vast repertoriu pianistic, de la clasici la contemporani, si o activitate de concerte de 650 de aparitii scenice, printre care recitaluri la Paris, Roma, Berlin, Venetia, Graz, San Jose, Palm Beach, concerte cu orchestrele filarmonicilor din tara sau strainatate (Atena, Gorizia, Chisinau etc.) si cu formatii camerale (Berlin, Atena, Budapesta, Copenhaga). A inregistrat doua discuri la "Electrecord" (Brahms si Enescu), precum si Concertino de Bohuslav Martinu pe un C.D. la casa de discuri Argora din Atena.
Este profesor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Catedrele de muzica de camera (1990 – 1994) si de pian (din 1993), studentii sai fiind apreciati de personalitati ca Bashkirov, Berman sau Kämmerling. A fost premiat pentru interpretarea operelor lui Enescu si Lipatti. Din 2005 este doctor in muzica cu teza „Doua secole de gandire componistica reflectate in creatia pentru pian solo a lui Dinu Lipatti”.
{mosloadposition user10}