În cazul celor mici, sistemul imunitar nu este pe deplin dezvoltat și gata să lupte în fața pericolelor venite din exterior. Tocmai de aceea, din postura de părinte, trebuie să ajuți la formarea unei imunități de fier, prin crearea unei rutine bine definite în viața copilului.
Creșterea imunității la copii – ce măsuri poți lua?
Image by Freepik
În cazul celor mici, sistemul imunitar nu este pe deplin dezvoltat și gata să lupte în fața pericolelor venite din exterior. Tocmai de aceea, din postura de părinte, trebuie să ajuți la formarea unei imunități de fier, prin crearea unei rutine bine definite în viața copilului.
Te întrebi care sunt cele mai indicate obiceiuri pe care i le poți insufla celui mic în așa fel încât să obțină un organism sănătos? Descoperă tot ce trebuie să știi despre importanța unui sistem imunitar armonios și modalitățile adecvate prin care îl poți proteja.
De ce e importantă creșterea imunității la copii?
Creșterea imunității la copii este importantă din mai multe motive:
-
Protecție sporită împotriva bolilor infecțioase – Cum ar fi răceala, gripa, infecțiile respiratorii și gastrointestinale. O imunitate sănătoasă poate reduce riscul de îmbolnăvire și poate ajuta copiii să se recupereze mai rapid în cazul unei posibile îmbolnăviri.
-
Prevenirea complicațiilor – Menținerea unui sistem imunitar puternic poate ajuta la prevenirea apariției complicațiilor asociate cu infecțiile, cum ar fi pneumonia sau otita. Un metabolism sănătos reduce severitatea și durata bolii.
-
Îmbunătățirea stării generale de sănătate – Copiii cu o imunitate de fier pot fi mai energici, mai rezistenți la oboseală și mai puțin susceptibili la afecțiuni cronice. De asemenea, nici la maturitate nu vor întâmpina probleme grave de sănătate.
-
Susținerea dezvoltării normale a copilului – Cei mici pot crește și se pot dezvolta într-un mod adecvat, atât fizic, cât și cognitiv. Se vor simți mereu bine în pielea lor și vor avea parte de un parcurs echilibrat.
Cum poți facilita protejarea sistemului imunitar în cazul copiilor?
Image by Drazen Zigic on Freepik
Dacă vrei să susții creșterea imunității în cazul celor mici, trebuie să ai în vedere mai multe etape:
-
Respectă sfaturile medicului – Cavit junior imun se numără printre cele mai recomandate tratamente de îmbunătățire a funcționării sistemului imunitar. Este o sursă bogată de vitamine, ceea ce garantează echilibrarea funcțiilor vitale.
-
Asigură-i o alimentație sănătoasă – Copilul tău trebuie să aibă o dietă echilibrată, pe bază de nutrienți esențiali. Din meniu nu au cum să lipsească fructele și legumele proaspete, cerealele integrale și produsele lactate. Asemenea alimente garantează mixul de vitamine, minerale și antioxidanți – ideal unei imunități puternice.
-
Apa și aerul sunt esențiale – Apa este cea mai bună opțiune pentru a facilita o hidratare corespunzătoare. Totuși, poți include și sucuri naturale fără zahăr sau ceaiuri neîndulcite. De asemenea, oferă-i micuțului posibilitatea de a se bucura de aerul proaspăt și de natura înconjurătoare.
-
Creează-i rutina adecvată de odihnă – Un somn liniștit t este esențial pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. Asigură-te că cel mic are un program regulat de somn și că beneficiază de suficient timp de odihnă în funcție de vârstă.
Ce rol au suplimentele naturale în procesul de creștere a imunității?
Suplimentele naturale sunt recunoscute pentru avantajele diverse pe care le oferă organismului. Pe lista celor pe care trebuie să le incluzi neapărat în meniul celui mic se numără:
-
Vitamina C – Este cunoscută pentru rolul său în susținerea sistemului imunitar. Poate fi obținută din alimente precum citrice, kiwi, căpșuni și ardei gras. Poți opta inclusiv pentru administrarea de ascovit vitamina c copii, dacă medicul susține că ar fi necesar.
-
Vitamina D – Esențială pentru sănătatea oaselor și pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. În perioadele în care expunerea la soare este redusă, cum ar fi iarna, suplimentarea cu vitamina D poate fi utilă.
-
Zinc – Zincul este un mineral important pentru imunitate și poate fi obținut din alimente precum carne, leguminoase și cereale integrale. În anumite cazuri, medicul poate recomanda suplimentarea cu zinc.
-
Vitamina B – Carnea de porc, produsele lactate, leguminoasele, peștele și fructele de mare sunt surse de vitamina B. Însă, pentru a-i asigura aportul de care are nevoie în dezvoltarea imunității, îi poți administra celui mic și cavit junior imun.
Asigură celui mic o dezvoltare armonioasă și o imunitate de fier!